[CES 2019] Ez már nem sci-fi! Itt a járkáló autó! [VIDEO]

TECH HÍREK – A CES 2019 látogatói találkozhattak először a Hundai Elevate-tel, amelyet robotlábakon jár és 5 kilométer/óra sebességgel képes járkálni durva talajon is. A járgányt nem csak nagyon cool érzés irányítani, miközben vezeted, hanem többek között arra is alkalmas, hogy természeti csapások, katasztrófák (például: árvíz) esetén irányítsák – hangsúlyozta a Hundai marketingese.

 

A járkáló autó egy olyan projekt része, amely a különféle „kerekek határain túlmutató” járművek készítését célozta be – hangzott el a hivatalos sajtótájékoztatón. A koncepciót három év alatt fejlesztették ki és a járművet las vegasi CES kiállításon mutatták be.

„Amikor cunami, vagy földrengés csap le egy adott területre, akkor a jelenlegi járművek csak a katasztrófa első szakaszában tudnak segítséget nyújtani. A rákövetkező időben már csak gyalog tudnak segítséget nyújtani.” – tette hozzá John Suh, a Hundai igazgatóhelyettese. „Az Elevate a helyszínre tud vezetni, majd a robotlábakat kiterjesztve az árvízben, vagy a romok között tud lépkedni.”

Mr. Suh azt is megemlítette, hogy sokat segíthet a kerekesszékekben ülőknek, hogy bizonyos épületeknél rögtön az olyan bejárati ajtókhoz emelheti a járművet, így segítve nekik az épületbe való bejutást.

David Bailey professzor, aki Aston Business Schooltól vett részt az eseményen azt is hozzátette, hogy a cégek gyakran hoznak ki olyan koncepciókat, amelyek végül vagy gyártásra kerülnek, vagy sem, „de azért mindenesetre jó látni, hogy egy ilyen jármű a mobilitás problémáira próbál megoldást találni.”

„A legtöbben csak az utakon gurulunk, de extrém helyzetekben szükség lehet egy ilyen – szó szerint – „áthidaló megoldásra.”

FORRÁS: BBC Technology

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu