[CES 2019] AMD Radeon VII: itt az Nvidia RTX 2080 kihívója! [VIDEO]

Az AMD visszatámad.

Az AMD nem viccel: nem adják fel a csúcskategóriás videókártyák között sem a harcot – bejelentették a Radeon VII-et, ami az első, „mezei” fogyasztóknak szánt 7 nanométeres GPU lesz a piacon. 60 számítási egység, 3840 streamprocesszor, 1,8 GHz maximális sebességgel, és 16 GB HBM2 (nagy sávszélességű) memória, ami másodpercenként 1 TB sávszélességgel rendelkezik. A Vega kártyák után tehát itt sem a GDDR6 felé megy az AMD. Három ventillátorral rendelkezik, és a fogyasztás azért egy kicsit merész – 295 wattot követel.

Az AMD a színpadon a Radeon RX Vega 64-gyel vetette össze a Radeon VII-et, és a tartalomalkotásban (Blender, Adobe Premiere, ilyesmi) legalább 27%-kal gyorsabb is az új kártya, és játékokban ez szintén legalább 25%-os sebességnövekedést jelent. Azért az Nvidia kártyájával, az RTX 2080-nal is összevetették – a három játék (Battlefield V, Fortnite, Strange Brigade) esetében 1, maximum 14 FPS különbséggel is, de a Radeon VII volt a gyorsabb 4K felbontáson, maximum grafikai beállításokkal.

A február 7-étől kapható AMD Radeon VII ára 699 dollár lesz, ugyanannyi mint az Nvidia RTX 2080 referenciakártyáé, tehát a legalább 210 ezer forintos GPU (errefelé lesz az 250 is…) nem biztos, hogy jó helyzetben van – ebben a kártyában ugyanis nincs valós idejű sugárkövetés és DLSS (mély/gépi tanulású supersampling/felskálázás)…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu