[CES 2019] AMD-technológiára fog épülni az Xbox Scarlett!

Phil Spencer, az Xbox-vezér és Dr. Lisa Su, az AMD vezérigazgatója a CES-en jelentette be, hogy hosszabb távon terveznek együttműködni.

Az AMD amúgy a CES-en mutatta be az új Radeon VII videókártyáját, de erről külön értekezünk. Su nyitóbeszéde során Spencer is a színpadra lépett, és dicsérő szavakkal illette Su-t és az AMD-t: „Egy cégként a videojátékokkal kapcsolatos lehetőségeket keressük, és az egyik dolog az, hogy a partnereinkről azt gondoljuk, hogy remek cégek, amik kiváló munkát végeznek, mégpedig helyesen. Te egy olyan személy vagy, akit igazán tisztelek az iparban, és láttam, hogy miként vezeted az AMD-t. Szerintem egy olyan partner, mint az AMD, ami nagyon együttműködően dolgozik velünk a jövőbeli technológiánkon, remek dolog, és szerintem kulturális szinten is egymáshoz passzolunk. Ahogy az épülő jövőbeli platformjainkra tekintünk, a partneri kapcsolat és az innováció, amit a múltban láttunk, elvezetett ahhoz, amit most csinálunk. Szerintem az AMD a jövőbeli cselekedeteinkben kritikus fontossággal lesz jelen. Alig várom, hogy a jövőben megmutathassam ezt az embereknek.”

Ezzel ergó Spencer megerősítette, hogy az Xbox következő konzolja (konzoljai!?) AMD-alapú lesz, ahogy az Xbox One (és a PlayStation 4 is) – a pletykák szerint egy Zen 2 processzor és egy next-gen GPU lesz az Xbox Scarlettben, de ez ugye még messze nem hivatalos.

Kíváncsiak vagyunk, hogy a pletykák, miszerint az Anaconda kódnevű (next-gen megfelelője az Xbox One X-nek), a Lockhart (next-gen Xbox One S), a Maverick (lemezmeghajtó nélküli stream konzol – erről már esett szó), és az xCloud streamelés felé terelt, olcsóbb gyártási költségű Xbox One S pletykák is megerősítésre kerülnek-e majd.

Forrás: WCCFTechWCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu