A sárga földig lehordta az Electronic Artsot a Zsivány Egyes forgatókönyvírója!

Az Electronic Arts törölt Star Wars-játékával kapcsolatban Gary Whitta, aki a Star Wars: Rogue One (magyarul Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történet, érthetetlen módon a Star Warsot ezúttal nem fordították le) társírója volt, nem volt valami visszafogott.

Az Electronic Arts bár azt állítja, hogy teljesen elkötelezett a Star Wars-játékok fejlesztése iránt, azért az utóbbi években eddig mindössze két nagyobb játékot láttunk tőlük. A harmadik lehetett volna az, amit a héten állítólag törölt a kiadó (egyjátékos, történet-központú Ragtag a Visceralnál Amy Hennig felügyeletével – a stúdió bezárása után átkerült az EA Vancouverhez, hogy nyílt világú játékká legyen átdolgozva), és ezzel kapcsolatban Greg Miller Kinda Funny podcastjén Whitta elég keményen letolta az Electronic Artsot:

„A megállapodást [a Disney és az Electronic Arts között] 2013-ban kötötték tíz évre. Már jóformán túl vagyunk a félidőn… képzeljük el, hogy én vagyok Bob Iger, a Disney főnöke, és behívom az EA-s srácokat. Nézzük meg, hogy miként dolgoztatok. Kihoztátok a két Battlefront játékot, amiből az elsőnek egyáltalán nem volt története. Mindkettő valamelyest gyenge volt, és az egyik nagyon kínos lett nem csak az EA-nak, hanem a Disney-nek és a Star Wars brandnek is a mikrotranzakciós botrány miatt. […]

Volt egy játékotok, ami egy lineáris, Uncharted-típusú Star Wars-élmény lett volna. Ezt az Uncharted-játékok írója fejlesztette, aki valószínűleg az iparban a legjobb narratíváért felelős rendező (jártas a sztorimesélésben). Fenomenálisan nézett ki. Törlésre került. Fogtátok az összes assetjét, és beleforgattátok ebbe a nagyobb, új, nagyratörő EA Vancouver nyílt világú projektbe… és ez is törlésre került. Oké, mi van még. Ennyi, ezt csináltátok öt év alatt.”

Whitta szerinte az Electronic Arts „katasztrófálisan, kínosan félrekezeli” a Star Wars-licenszet. Úgy véli, hogy sem a Disney, sem az EA nem akarja, hogy a megállapodásuk tovább tartson 2023 után.

Addigra talán sikerül az Electronic Artsnak eljutnia négy Star Wars-játékig. Idén ősszel jön elvileg a Respawntól (Titanfall) a Star Wars: Jedi Fallen Order…

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu