Menu

A sárga földig lehordta az Electronic Artsot a Zsivány Egyes forgatókönyvírója!

Az Electronic Arts törölt Star Wars-játékával kapcsolatban Gary Whitta, aki a Star Wars: Rogue One (magyarul Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történet, érthetetlen módon a Star Warsot ezúttal nem fordították le) társírója volt, nem volt valami visszafogott.

Az Electronic Arts bár azt állítja, hogy teljesen elkötelezett a Star Wars-játékok fejlesztése iránt, azért az utóbbi években eddig mindössze két nagyobb játékot láttunk tőlük. A harmadik lehetett volna az, amit a héten állítólag törölt a kiadó (egyjátékos, történet-központú Ragtag a Visceralnál Amy Hennig felügyeletével – a stúdió bezárása után átkerült az EA Vancouverhez, hogy nyílt világú játékká legyen átdolgozva), és ezzel kapcsolatban Greg Miller Kinda Funny podcastjén Whitta elég keményen letolta az Electronic Artsot:

„A megállapodást [a Disney és az Electronic Arts között] 2013-ban kötötték tíz évre. Már jóformán túl vagyunk a félidőn… képzeljük el, hogy én vagyok Bob Iger, a Disney főnöke, és behívom az EA-s srácokat. Nézzük meg, hogy miként dolgoztatok. Kihoztátok a két Battlefront játékot, amiből az elsőnek egyáltalán nem volt története. Mindkettő valamelyest gyenge volt, és az egyik nagyon kínos lett nem csak az EA-nak, hanem a Disney-nek és a Star Wars brandnek is a mikrotranzakciós botrány miatt. […]

Volt egy játékotok, ami egy lineáris, Uncharted-típusú Star Wars-élmény lett volna. Ezt az Uncharted-játékok írója fejlesztette, aki valószínűleg az iparban a legjobb narratíváért felelős rendező (jártas a sztorimesélésben). Fenomenálisan nézett ki. Törlésre került. Fogtátok az összes assetjét, és beleforgattátok ebbe a nagyobb, új, nagyratörő EA Vancouver nyílt világú projektbe… és ez is törlésre került. Oké, mi van még. Ennyi, ezt csináltátok öt év alatt.”

Whitta szerinte az Electronic Arts „katasztrófálisan, kínosan félrekezeli” a Star Wars-licenszet. Úgy véli, hogy sem a Disney, sem az EA nem akarja, hogy a megállapodásuk tovább tartson 2023 után.

Addigra talán sikerül az Electronic Artsnak eljutnia négy Star Wars-játékig. Idén ősszel jön elvileg a Respawntól (Titanfall) a Star Wars: Jedi Fallen Order…

Forrás: DualShockers

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu