SSD-vel és sugárkövetéssel jön az új Xbox? PlayStation 5 részletek?

Egyre többet hallunk a következő PlayStationről és Xboxról (vagy XboxOKról…?), mivel a generáció vége felé járunk. Na, most van miről beszélni…

A Redditen bukkant fel egy halom információ, amiről egy Imgur album is van. A Microsoft több stúdióval is tárgyal, hogy felvásárolja azokat – Asobo Studio (pl. A Plague Tale: Innocence), IO Interactive (Hitman), PlatinumGames (Bayonetta, Vanquish, Metal Gear Rising: Revengeance…), Turtle Rock Studios (Evolve, Left 4 Dead), Bluepoint Games (ők remasterkirályok inkább; Shadow of the Colossus PlayStation 4 például…), Relic Entertainment (Warhammer 40K: Dawn of War, Age of Empires IV…), és a The Farm 51 (Get Even, World War 3…). Még több van világszerte (magyar kötődés nincs), de a poszt ennyit említett.

A következő Xbox specifikációit is listázva írja a poszt. Két modellt említ a szivárogtató. A 249 dolláros (~78-79 ezer forint) Lockhart kódnevű modell streamelésre lenne használható (azaz nem lenne lemezmeghajtója sem!), és egy 8 magos/16 szálas AMD Zen 2 CPU, egy egyedi NAVI GPU lenne 4 TFLOPS-nál nagyobb számítási képességgel (a PlayStation 4 Pro 4.12-t tud, az Xbox One X pedig 6-ot), 12 GB GDDR6 memóriával, egy másodpercenként 1 GB-os sebességet is elérő, 1TB-s NVMe SSD-vel (!), továbbá sugárkövetéses DirectX-szel jönne. A következő „Xbox X” (az Anaconda kódnevű modell) 500 dollárért (~160 ezer forint) lenne kapható a poszt szerint, és többnyire megegyeznek az alkatrészek, két fontos eltéréssel – a GPU itt 12 TFLOPS számítási képességgel bírna (tehát akár háromszor izmosabb is lehet), és 12 helyett 16 GB GDDR6 memória lenne. A poszt szerint a fejlesztőkészletek legújabb változata április-május környékén lennének kiküldve, és a konzolok 2020 karácsonyi rohamában (tehát jövő év vége felé) jelennének meg. Elvileg a sugárkövetéses technológiáról a következő Game Developers Conference-en már beszélni fog a Microsoft… és a végére hagytuk a legkomolyabbat – ÁLLÍTÓLAG MINDEGYIK XBOX KONZOLT VISSZAMENŐLEG TÁMOGATNI FOGJA! Tehát az Xbox One, Xbox 360 és Xbox játékok is működni fognak a platformon!

A nyitócímek a poszt szerint az alábbiak lennének: Halo Infinite (cross-gen cím, tehát Xbox One-on is megjelenhet), Forza Motorsport (8? nem írtak számot; cross-gen, továbbá az első sugárkövetéses játék lesz ez), Age of Empires IV (cross-gen), Perfect Dark, Killer Instinct 2, illetve Bleeding Edge (cross-gen). „Még pár meglepetés lesz, a következő Xbox első éve az eddig látott valaha legjobb játékkínálattal rendelkezik majd. Néhány régi franchise visszatér, új IP-k jönnek új fejlesztőktől, lesznek japán (fejlesztésű) exkluzív címek, egy exkluzív kémjáték…” írja a poszt. Hm, kémjáték…?

A ResetErán többnyire megerősítette a posztot a hmqq nevű felhasználó: „A hardver részlegesen igaz, a tárhely, a sugárkövetés igaz, a Lockhart nem a streamelésre használt Xbox lesz, az Xbox AMD-s chipjének kódneve Anubis, a Microsoft mesterséges intelligenciája nem a hardver része. A sugárkövetésről, a Lockhartról és a még nem kiküldött fejlesztőkészletek mögötti indokról az idei GDC-n beszél majd a Microsoft.”

Nehezen hihető, de még a PlayStation 5 is meg lett említve – nos, az ár itt is 400 dollár a posztoló szerint (tehát 130-140 ezer forint), a processzor itt is egy AMD Zen 2 lenne 8 maggal és 16 szállal, a GPU egy 8+ TFLOPS-os, egyedi NAVI lenne, 12 GB GDDR6 memória lenne a konzolban, és a háttértár is egy 1 TB-s SSD lenne. Lehetséges, hogy itt is lesz sugárkövetéses technológia. Eredetileg idén év végére tervezte a Sony a megjelenést (!!!), de a poszt azt állítja, hogy nem tudja, mikor jön pontosan – akár 2020 eleje is valószerű lehet. Nem tudja azt sem a posztoló, hogy lesz-e visszamenőleges támogatás a PlayStation 4-es játékok felé. (Ha nem lesz, és a Microsoft térfelén az Xbox One felé igen, hatalmas hibát követ el a Sony!)

Annyit mondunk, hogy ha NVMe SSD-t használ a Microsoft (PCI Express slotos SSD, tehát nem SATA-csatlakozós…), az drágább lesz, így nehéz még elhinni, hogy igaz-e, amit írtunk. Durva részletek, de majd meglátjuk…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu