Nintendo Switch: árcsökkenés? Új modell? Az elnök válaszol!

Shuntaro Furukawa, a Nintendo elnöke megválaszolta, hogy lesz-e újabb kiadás a Nintendo Switchből, amire talán közel két év után ráférne már egy árcsökkentés is.

A The Sankei Newsnak adott interjút Furukawa, amit japánról angolra lefordított a Nintendo Everything (). A Nintendo-vezér elárulta, hogy el tudják-e érni március végére a 20 milliónyi Switch-eladást az üzleti évben (ami áprilisban kezdődött): „Igencsak nagyratörő, de érdemleges eredmény [lenne], emiatt megtartjuk ezt a célunkat. A Nintendo Switch-ben van az elsődleges eladási célunk, és jelenleg nem tervezünk sem egy új modellt (utódot), sem árcsökkentést.”

Azért az új modellt (vagy új Nintendo platformot) nem kellene kihagyni. Daniel Ahmad, egy piaci elemző a ResetErán () és a Twitteren azt írja, hogy csak Amerikában (!) december 31-ével bezárólag több mint tíz és fél millió Nintendo Switch lett értékesítve, és ezzel 2018-ban több eladást és pénzforgalmat generált mint az eddigi rekorder, a PlayStation 4 (ami ezt 2015-ben érte el). Még hozzátette, hogy a Switch felhasználóbázisa 22%-kal veri a PlayStation 4-ét és 34%-kal az Xbox One-ét, ha a konzolok megjelenési időpontját egymáshoz igazítjuk (azaz feltételezzük, hogy ugyanannyi ideje kaphatóak).

Szóval a Switch, ami decemberben Amerikában lazán 55%-os arányt húzott be főleg a Super Smash Bros. Ultimate révén, szárnyal, de ezzel szemben a Nintendo elnöke az éves eladási célon túl nem valami bizakodó (sőt, korábban azt is mondta, hogy az asztali konzolokat is maga mögött hagyhatja a cég). Fura.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu