Az Egyesült Királyság letiltaná a közösségi médiát?

TECH HÍREK – Egy miniszter, Matt Hancock erre utalt a BBC egyik műsorán (az Andrew Marr-showban).

„Ha mi úgy gondoljuk, hogy valamilyen dolgot el kellene nekik (a közösségi média embereinek) végezniük és ezt nem teszik meg, akkor nekünk szabad, sőt kell szabályozni! Végülis a parlament meglépheti a [közösségi média] szankcióját, de nem szeretném, ha itt kötnék ki”, mondta Hancock, aki szerint a brit kormánynak a közösségi média cégeivel (Facebook, Twitter, Instagram…) kellene együtt működniük. Korábban Hancock már arra kérte a cégeket, hogy az öngyilkossággal és az önbántalmazással kapcsolatos posztokat töröljék le, miután egy brit tinédzser, Molly Russell (aki 2017 novemberében, 14 éves korában) vetett véget életének, mert ezzel kapcsolatos tartalmakat látott, holott előtte semmilyen súlyos lelki betegségre vonatkozó tünete nem volt.

Russell édesapja a BBC-nek azt mondta, hogy „az Instagram segített megölni” a lányát, de a Pinterestet (online linkgyűjtemény lényegében) is letolta, mert szerinte „nekik is sok válaszolnivalójuk van”. Az Instagram a szabályzatát és technológiáját belsőleg átvizsgálja, azok tulajdonosa, a Facebook bocsánatot kért, és a Pinterest szóvivője is azt mondta, hogy nekik is van tennivalójuk bőven. A Papyrus, egy brit jótékony szervezet arról számolt be, hogy csak a múlt héten 30 család kereste fel őket, mert szerintük a közösségi média szerepet játszott gyermekeik öngyilkosságában.

Először a Brexittel kapcsolatban vannak kétségek (erről 29-én megint szavazni fognak), most még ez is…?

Forrás: BBC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu