Oscar Isaac alakítja majd Leto Atreides-t a Dűne Remake-ben

MOZI HÍREK – Oscar Isaac, akit leginkább az utóbbi két Star Wars-ból ismerhetünk, bekerült a Dűne remake filmbe. A Legendary Pictures már 2016 óta dolgozik Frank Herbert regényén, miután megegyezett az örököseivel a jogok tekintetében. Az utóbbi két hónap óta a projekt igencsak felpörgött, a stáb kezd összeállni és rövidesen a forgatás is megkezdődhet. Most pedig Isaac is csatlakozik az egyre impozánsabb csapathoz.

A filmet egyébként Denis Villeneuve rendezi majd, aki az Érkezést és a Blade Runner 2049-et is rendezte. Elvileg nincs semmilyen akadálya Oscar Isaac csatlakozásának, hiszen a 2019-ben mozikba kerülő projektjei, az Addams Family és a Triple Frontier már utóprodukciós fázisban vannak, és a Star Wars 9 forgatása is rövidesen lezárul. Ezeken a filmeken kívül pedig semmilyen egyéb munkája sincs tervezve, ami azt jelenti, hogy szabad, és nyugodtan törhet arisztokratikus babérokra a világűrben.

A filmben egyébként már Dave Bautiste (A galaxis őrei 1-2), Rebecca Ferguson (Mission Impossible: Utóhatás), Timothee Chalamet (Csodálatos fiú), Stellan Skarsgard (Thor: A sötét világ) és Charlotte Rampling (45 év) is szerepelnek majd. Chalamet alakítja majd Leto Adreides-t és ha minden jól alakul, akkor az apját, Leto Adreides szerepét Oscar Isaac játssza majd el. Isaac számára egyébként a Star Wars-filmeken kívül sem ismeretlen a sci-fi műfaja, hiszen játszott az Ex-Machina című filmben is.

A Dűne Frank Herbert nagysikerű sci-fi sorozatának első kötete (más besorolás szerint „science fantasy”[1]), melyet alaposan átszőnek politikai, szociológiai és ökológiai szálak. 1965-ben jelent meg, és további folytatások követték. A könyv elnyerte a Nebula-díj-at legjobb regény kategóriában és megosztva Roger Zelazny-vel a Hugo-t is.

Leto Atreides szerepét az ezt megelőző Dűne filmben (melyet David Lynch rendezett és 1984-ben került a mozikba) Jürgen Prochnow alakította.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu