A THQ Nordic vezérigazgatója is egyetért a Metro: Exodus Epic Games Store-lépésével!

Erre (is) reagáltak viszont a Steam-felhasználók, mégpedig igazán kegyetlenül.

Lars Wingefors, a Metro: Exodust két hét múlva kiadó Deep Silvert birtokló Koch Media-tulaj THQ Nordic vezérigazgatója ezt írta egy sajtóközleményben: „Teljes mértékben támogatom az alcsoportjaim saját üzleteikkel kapcsolatos autonómiáját. Hiszem, hogy a csoportok és a fogyasztók legnagyobb érdeke az, hogy az üzleti döntéseket a piachoz közel hozzák meg, és ez a csoport állandó üzleti modellje. Erősen hiszek abban, hogy a Deep Silver és a Koch Media alaposan megfontolta az előnyöket és hátrányokat, lehetőségeket és kockázatot, hogy [a Metro Exodusszal kapcsolatban] kizárólag az Epic Games Store-ral tartsanak. A döntést teljesen támogatom. Észrevettem, hogy van egy kis félreértés a két eltérő THQ Nordic entitással: az anyacéggel és a bécsi székhellyel kapcsolatban. Ahogy tavaly a részvénytulajdonosokkal közöltem, az anyacég megváltoztatja a nevét, hogy jobban tükrözze annak állapotát.”

A THQ Nordic AB, a svéd anyacég az, ami a stockholmi tőzsdén is felbukkant, és ennek három, egymástól függetlenül működő alcsoportja van – a Koch Media (forgalmazó/kiadó), ami alatt a Deep Silver van: övék a Metro, Dead Island, Saints Row és a TimeSplitters IP-je többek között; a THQ Nordic GmbH birtokában van többek közt a Darksiders, a Titan Quest, a Wreckfest és az MX vs. ATV IP-je; végezetül a kiadó/fejlesztő Coffee Stain, akiké például a Goat Simulator IP-je. Tehát: a THQ Nordicon belül nem értenek egyet egymással az alcsoportok. Bonyolult…

A Steam-felhasználók pedig nem fogadták jól, hogy a Metro-sorozat harmadik része egy évig az Epic Games Store-on lesz csak kizárólag elérhető. A Steamen ugyanis eléggé erősen lehúzták a Metro-játékokat. A Metro 2033 Redux és a Metro: Last Light Redux is egyenként több mint 1800 negatív értékelést kapott az utóbbi pár napban. Bár összességében véve még mindig kifejezetten pozitív értékelésekkel rendelkeznek a 4A Games játékai (86% és 87% a pozitív arány most), ha folytatódik az „értékelő bombázás”, ez még megváltozhat.

Tim Sweeney, az Epic alapítója és vezérigazgatója a Twitteren még decemberben írt arról, hogy mit tervez az Epic Games Store: „Az Unreal Engine piacteréhez hasonló értékelési rendszert tervezünk az Epic Games Store-ra. A fejlesztők maguk dönthetnek a belépésről. Szerintünk ez a legjobb megközelítés, ugyanis az értékeléses bombázás és a rendszer kijátszása egy valós probléma.”

Szóval a Metro: Exodus február 15-én érkezik PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re, a THQ Nordic vezérigazgatója egyetért a Koch Media döntésével (tehát a kritika őket illeti, nem a THQ Nordic többi részét), és a Steamen pont az történik, amire Sweeney két hónapja figyelmeztett…

Forrás: WCCFTech, PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu