Úgy tűnik, tényleg érkezik a Nintendo Switch újabb verziója

Talán nem is kell rá olyan sokat várni, viszont nem olyan tekintetben lesz más, mint amire sokan számítanak.

A Nikkei nevű jól ismert japán portál nemrég egy olyan cikket publikált, amely arról ír, hogy a Nintendo egy kisebb, olcsóbb Nintendo Switch-et dob majd piacra, az elődjéhez hasonlóan hordozható funkciókkal felvértezve, a 2019-es üzleti évben. Ez egész pontosan 2019, április 1 és 2020 március 20 között van. (Ugyanis ez a konkrét időintervallum számít egy üzleti évnek.) Ha ez a hír igaz, csalódás lehet azok számára, akik épphogy egy erősebb, akár nagyobb Switch-re számítottak, mint ahogy sokan ezt rebesgették internetes fórumokon

Maga a Nintendo hivatalosan nem kommentált semmit a hírről, szóval a japán magazin értesüléseit még érdemes fenntartásokkal kezelni.Nibellion, a Resetera egyik legtöbbet publikáló tagja osztotta meg ezt a japán cikket és arról írt, és megmagyarázta, hogy ez a döntés szerinte egyébként miért is lenne logikus a Nintendo részéről.  „A 3DS szép lassan kezd elavulni, kimenni a divatból, szóval kell valamilyen átmeneti handheld cucc, ami kisebb és olcsóbb és lehet rajta Pokémont játszani. Egy „Switch Light” konzolt ideális lenne piacra dobni minél hamarabb.”

A Nintendo egyébként nemrég jelentette be azt is, hogy tavaly december 31-ig összesen 32.27 millió Nintendo Switch-et adtak el, ebből pedig a tavalyi üzleti évben 20 millió Switch talált gazdára, ami igencsak tekintélyes szám. Ugyanakkor a nagy „N” most óvatosabb a prognosztizált számokkal: a következő üzleti évre már csak 17 millió eladott Switch-et tervez, így érthető, hogy most már egy másik „megoldásban” is gondolkozik.

FORRÁS: Nikkei

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu