Erősen közelít a százmilliós eladáshoz a PlayStation 4!

A Sony közölte a legutóbbi negyedéves adatait (december 31-ével bezárólag), így a pénzügyi eredményeikből megtudtuk, hogy miként teljesít a PlayStation 4 és az ahhoz köthető szolgáltatások.

2018 végére 94,2 millió kiszállított PlayStation 4-nél tartott a Sony, és ebből kiszámolható, hogy az október-decemberi negyedévben 8,1 milliót hozott össze a japán cég. Bár ez soknak hangzik, azért itt már megfigyelhető egy csökkenés: az egy évvel korábbi adathoz képest ez 900 ezerrel kevesebb. (Egyre több játékosnak van PlayStation 4-e, így a terjeszkedést például árcsökkentéssel lehetne újra növelni – a konzolgeneráció vége felé ez megszokott lejtő.) Ebben a negyedévben 87,2 millió játék kelt el, ami viszont a 2017-es karácsonyi rohamhoz képest 700 ezerrel több 37%-uk digitálisan (PlayStation Store) értékesítették. Ez nagyobb arány az egy évvel korábbi 28%-hoz képest. Átlagosan tehát egy konzolhoz 10,7 játék fogyott ebben a negyedévben. Ez már szép szám.

Egy év alatt 2,1 millióval több PlayStation Plus-előfizető lett (ők most februárban kapnak utoljára PlayStation 3-as és PlayStation Vitás játékokat…): december 31-ével bezárólag 36,3 millió előfizetőt közölt a Sony.

A Sony továbbra sem változatott elvárásain: 2018. április elseje és 2019. március 31-e között továbbra is az a cél, hogy a boltokba 17,5 millió PlayStation 4 kerüljön. A karácsonyi rohamban látott közel egy milliós csökkenéssel így nem biztos, hogy a japán cég ezt a kitűzött célt eléri.

Szóval 94,2 millió. Idén nyárra nem tartjuk kizártnak, hogy a Sony átüti a 100 milliós álomhatárt. Ezen nem sok konzol jutott át! (Wii: 101,63 millió, PS1: 102,49 millió, Game Boy+Game Boy Color: 118,69 millió, Nintendo DS: 154,02 millió, PlayStation 2: 155+ millió!)

Forrás: Gematsu, Wikipedia

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu