Derült égből Apex Legends: elstartolt az Electronic Arts és a Respawn free-to-play battle royale-játéka! [VIDEO]

Bejelentette és ki is adta a Respawn a free-to-play játékát, amire koncentrálni is fog a csapat.

Az Apex Legendsnek megvan az Overwatchos ízesítése, mivel a „legendáknak” (a játék karaktereinek) egyedi személyiségei és képességeik vannak, és itt is a „könnyen megtanulható, de mesteri szinten űzni nehéz” elképzeléssel. Csapatos játékmenet, ahogy a Blizzard már közel három éve megjelent FPS-ében, de a sajtóközlemény „stratégiai battle royale”-ként is jellemzi a játékot. (Említenek „műfajt előre toló” jelzőt is az intelligens inventory-val, az okos kommunikációval, respawn fényjelekkel, és a Jumpmaster révén egy „új módon eshetünk az akcióba” is.) Loot is van rendesen, így kozmetikai tárgyakból is kijár nekünk, nem is kevés.

Az Apex Legends vezető producere, Drew McCoy az Eurogamernek elmondta, hogy a Titanfall 3 nem készül: „A világ azt hiszi, hogy a Titanfall 3-at csináljuk, de nem… ezen, az Apex Legendsen dolgozunk. Ahelyett, hogy a szkeptikus közönségget hónapokon át bombázzuk trailerekkel és előzetes cikkekkel, inkább azt gondoltuk, hogy beszéljen a játék maga – ez a legerősebb ellenszer a lehetséges problémák ellen. Egy free-to-play játékot csinálunk, lényegében lootboxokkal, miután az Electronic Arts felvásárolt minket, és ez nem a Titanfall 3. Miért ferdítenénk a marketingkampánnyal, inkább kiadtuk a játékot, hogy játszhassanak a játékosok vele.” Igen ám, de a Kotaku azt mondja, hogy a Titanfall 3 2017 ősze során fejlesztés alatt volt – valószínűleg innen alakult ki az Apex Legends.

Lesz-e cross-play? „Lehetséges, de ez nem lesz elérhető a megjelenéskor. Ez biztosan olyan dolog, amiről tudunk és ami iránt érdeklődünk. Nem tudom elmondani, hogy volt-e erről beszélgetés a stúdión belül. Most azt mondtuk, hogy adjuk ki a játékot,” mondta a VG247-nek Mackey McCandlish, a Respawn dizájnrendezője, aki még hozzátette, hogy jó tíz évre terveznek ezzel a játékkal: „Szeretnénk, ha [az Apex Legends] tíz éves játék lenne. Egoista ezt mondani, ők (a Bungie) is ezt mondta a Destiny-ről. A League of Legendsről is halljuk, hogy „miként játszhatják örökké ezt az emberek anélkül, hogy letérne az útról a következő tíz évben?” Olyan sok lehetőség van a [Titanfall] univerzumban, és ebben a fiatal műfajban, és imádok játszani vele. Minden nap több órát játszunk vele!

Már azóta játszok az Apex Legendsszel, mióta a mostanihoz közeli formát öltött magára, és 2017 vége óta (amikor elkezdett ezzé a játékká változni) vártam rá. Szomorú vagyok, amikor minden egyes játéktesztelő folyamat véget ér. Ez olyasmi, ami a korábbi játékokon, amiken dolgoztam, nem történt meg. Főleg a történeten kezdtem dolgozni – jóval inkább a kampányon a multi helyett, ameddig el nem kezdtük a Titanfallt csinálni -, szóval sok olyan játékon dolgoztam, aminek az volt a célja, hogy egy jó show-t teremtsen. Olyanokon, amit fogyasztasz. És ez az első játék, ami inkább olyan multiplayerű, amit csak játszani szeretnék.”

Íme az Apex Legends PC-s rendszerkövetelményei:

Minimum rendszerigény:

  • Operációs rendszer: 64-bites Windows 10
  • Processzor: Intel Core i3-6300 3.8GHz / AMD FX-4350 4.2 GHz, négymagos
  • Memória: 6 GB
  • GPU: NVIDIA GeForce GT 640 / Radeon HD 7700, legalább 1 GB VRAM-mal
  • Szabad tárhely: minimum 30 gigabyte

 

Ajánlott rendszerigény:

  • Operációs rendszer: 64-bites Windows 10
  • Processzor: Intel i5 3570K vagy ezzel egyenértékű
  • Memória: 8 GB
  • GPU: Nvidia GeForce GTX 970 / AMD Radeon R9 290, 8 GB VRAM-mal
  • Szabad tárhely: minimum 30 gigabyte

 

PlayStation 4-en nem kell PlayStation Plus-előfizetés (sőt, ingyenes, exkluzív tárgyakat is letölthetnek a PlayStation Store-ról), de Xbox One-on kell egy Xbox Live Gold-előfizetés. PC-n az Originen keresztül érhetjük el az Apex Legendset!

Monetizáció? A karaktereket az Apex Coinokkal, a prémium fizetőeszközzel lehet megvenni, viszont ezeket az érméket játékmenet során is megkapjuk. A kozmetikai tárgyakat vagy a battle pass (Fortnite!), vagy a véletlenszerű lootboxok, vagy a játékbeli bolt révén lehet megvásárolni.

A játéknak hatalmas sikere van – a Twitteren Vince Zampella, a Respawn főnöke bejelentette: „Le vagyok nyűgözve. Az Apex Legends mindössze nyolc óra alatt több mint egy millió egyedi játékost ért el!”

Az Apex Legends tehát már elérhető PlayStation 4-en, Xbox One-on és PC-n. És tényleg nincsenek benne a Titanok (az óriási mechek).

Forrás: Gematsu, VG247VG247, WCCFTech, GameSpot

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu