Apex Legends: „nem fog versengeni a Battlefield V-tel!”

Az Electronic Arts úgy gondolja, hogy a héten megjelent, free-to-play battle royale játék, az Apex Legeds nem fog versenyezni a nemsokára megjelenő Battlefield V Firestorm módjával, ami szintén hasonló műfajú lesz.

Azért mi nem nagyon értjük, hogy a Respawn és a DICE miért van egymásnak feszítve. 2016-ban a Titanfall 2 után nagyon rövid időn belül megjelent a Battlefield 1, ami miatt a Respawn játéka nem teljesített jól. Most fordított a helyzet – a DICE második világháborús FPS-ének battle royale módja, a Firestorm március környékén fog megjelenni (ezzel is indokolta az Electronic Arts azt, hogy miért nem fogyott az elvárt szinten a Battlefield V…)

„Azt látjuk, hogy az a közösség, ami ezzel a játéktípussal játszik, az többszáz millió főből áll. A közösség méretéből, illetve a battle royale műfaj többféle játékmenetéből kiindulva azt hisszük, hogy a két mód igazán egymáshoz fog illeni a közösségben. Szerintünk megvan a lehetőség arra, hogy a gyors játékmenettel rendelkező Apex Legends eljuthasson a közösség nagy részéhez, és a stratégiai, járműves játékmenet, ami egyedi a Battlefield battle royale módjához, a közösség eltérő részének másfajta játékmenetet fog kínálni,” mondja Andrew Wilson, az Electronic Arts vezérigazgatója.

Az Apex Legends 24 óra alatt 2,5 millió játékoshoz jutott el, és Wilson azt is mondta (innentől nem idézünk szó szerint!), hogy azóta a Twitchen az első helyet foglalja el a játék, és tervezik, hogy a jövőben eSport-irányú játékmódokat is kapjon a Respawn játéka. Tervben van az, hogy mobilos és cross-play játékmenetre is lehetőségünk legyen – Wilson lényegében azt szeretné, hogy százmilliós játékosbázisuk legyen a jövőben. (Akiktől a lootboxokon és mikrotranzakciókon keresztül degeszre kereshetik magukat.)

Csakhogy van egy kis bökkenő: a Battlefield V nem ingyenes játék. Az Apex Legends az. Már emiatt is ott van az a lehetőség, hogy az Apex Legends lekörözi majd a DICE játékának battle royale módját játszó tábor méretét…

Forrás: DualShockers, WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu