Külföldön már boltokban a GTX 1660 Ti, itt vannak a specifikációk is

TECH HÍREK – Nálunk még kb. egy hetet kell rá várni.

Bár az NVIDIA RTX technológiája nem tör majd be a 250 dollár környéki kategóriába (ezek a GPU-k nem elég gyorsak, hogy kezeljék a ray tracinget, és nem is érné meg az NVIDIA-nak, hogy ilyen irányba induljanak) de ettől függetlenül nagyjából hasonló kategóriában és árfekvésben (vagy nem sokkal olcsóbb) GTX 1060-hoz képest a GTX 1660 Ti viszonylag jelentős gyorsulás és erősödés a GTX 1060-hoz képest.

Az TU11x jelzésű GPU-k nagyjából a meglévő Turing GPU-k szintjén mozognak IPC és órajelek tekintetében, viszont RTX-képességek nélkül. Azonban vigaszt jelent, hogy az NVIDIA GDDR6-os memóriával szereli majd fel ezeket a modelleket.

A külföldön boltokba került kártya (a hírt a spanyol 3Djuegos-tól származik) egy Palit GeForce GTX 1660 Ti Storm X. Ez a konkrét kártya 1536 CUDA cores-szal érkezik, 6 GB GDDR6 lesz rajta, és 1770MHz órajelen ketyeg majd. És akkor lássuk a specifikációkat!

Ezek az értékek önmagukért beszélnek, de meg kell említeni, hogy a GTX 1660 Ti memóriája lassabb, mint a „nagytestvér” RTX-es kártyáké: egész konkrétan 12 Gbps-en ketyegnek majd az RTX 2060 14 Gbps-e helyett. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni a Turing előnyeit sem, amelyek alaposan kihasználják a jelenlegi grafikus motorokat, ráadásul a 3Djuegos cikke szerint még azokat is, amelyek eddig csak AMD-n futottak igazán jól, mint például a Frostbite, az RE motor, vagy az id Tech 6. Reméljük, hogy az új GTX 1660 Ti rövidesen nálunk is elterjed majd, egy konzol/PC-s bolt belsős információja szerint február 14-étől lehet majd a kártyát nálunk kapni.

Forrás: 3DJuegos

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu