„Ne áruljatok el minket!” – A Metro regények írója könyörögve kéri a rajongókat [VIDEO]

Az írót rendkívül elkeserítette a Metro Exodus PC-s bojkottja.

Ahogy a fejlesztők már többször is hangsúlyozták: az Epic-es webáruházra váltás egy olyan döntés volt, amelyhez a fejlesztőknek semmi közük sem volt.

Dmitrij Gluhovszkij, azon kívül, hogy az eredeti Metro 2033 regény írója, szintén aktívan részt vett a Metro Exodus videojáték készítésében. Napokkal az Epic Games Store-es exkluzivitás bejelentése után, maga Dmitrij Gluhovszkij vette fel a kapcsolatot a sajtóval, hogy a rajongók számára sok keserűséget okozó döntés után arra kérje a közösséget, hogy ne árulják el a Metro-sorozatot és a fejlesztőket.

„20 éven keresztül dolgoztam azon, hogy a Metro sztorija életre keljen, különböző médiákon keresztül, beleértve a videojátékokat is, köszönhetően a 4A Games tehetségének és heroikus erőfeszítéseiknek.” – magyarázta az író a saját Instagram fiókjában. Az új Metro Exodus egy hét múlva jön ki és úgy gondolom, hogy sokan azt vártátok, hogy Steamre érkezik, így úgy gondoljátok: a kiadó becsapott benneteket. Mivel a kiadó finanszírozza a játékot, olyan döntéseket kell hozniuk, amelyek szerintük a legjobb a játék szempontjából.”

A videó végén kéri arra játékosokat író, ugyanazt a hűséget tanúsítsák, amit ő maga és a 4A Games is tett a Metro trilógia irányába tett. „Még egyszer sajnáljuk a történteket, de reméljük, hogy nem árultok el minket és azt is, hogy a lojalitásotok kölcsönös, hiszen mi mindent megtettünk azért, hogy egy olyan történetet és játékélményt tegyünk le az asztalra, amely fel fog majd érni az elvárásokhoz.”

Dmitrij Gluhovszkij egyébként nemrég tett egy kicsit „botrányosan hetyke” kijelentést a Steamről Instagramon, ahol keserű humorral arról írt, hogy „ez a Gőz („Steam”) nem volt elég a mi gőzmozdonyunknak.”  Ez a posztját aztán később megbánta és gyorsan törölte.

Bojkott és botrányok ide, vagy oda a PS4-re, Xbox One-ra és PC-re egyaránt megjelenő, iszonyúan várt FPS február 15-én kerül majd a boltokba.

Forrás: 3DJuegos

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu