Új elnöke lesz a Sony Interactive Entertainmentnek!

Április elsején új személy váltja John (Tsuyoshi) Koderát.

A Sony közleménye szerint a következő üzleti év első napjával a Sony Interactive Entertainment jelenlegi elnökhelyettese, Jim Ryan lesz a SIE elnök-vezérigazgatója. Ez azt jelenti, hogy Kodera, aki Andrew House-ot váltotta a cég élén, mindössze másfél év után (2017 oktüberében lett a főnök) leváltásra került. Lényegében helyet cserél Ryan és Kodera, ugyanis a jelenlegi SIE-vezér április elsejétől „a felhasználói élmények innovációján és a hálózati terület további fejlesztésén” dolgozik tovább. Jim Ryan a Sony Interactive Entertainment Inc. elnöke és képviselő rendezője is lesz. Kodera a képviselő rendezői poszton túl Ryan helyettesi posztját is betölti egyúttal.

Jim Ryan 1994-ben csatlakozott a Sony Computer Entertainment Europe-hoz (a SIE Europe elődjéhez – rövidítjük SCEE-re!). 2011-ben lett a SCEE elnöke, több mint száz országban a PlayStation brand felügyelete az ő nevéhez kötődött. 2016 tavaszában a Sony Interactive Entertainment marketinges főnöke lett, majd 2018 januárban Kodera helyettésévé léptette elő.

Kérdéses, hogy vajon Ryan képes lesz-e Andrew House szintjére felnőni, ugyanis valljuk be… John Koderát nem nagyon láttunk olyan sokat a színpadon mint House-t, aki már a PlayStation 4 árbejelentésekor is igencsak nyeregben volt 2013-ban az E3-on. Nos, és azt ne feledjük, hogy a 2017-es E3-on nyíltan kijelentette, hogy nem lesz cross-play a PlayStation 4 és az Xbox One között. Szóval, emiatt is lesz érdekes látni, hogy miként halad tovább a Sony és annak PlayStation ágazata… és talán célszerűbb, és a cégnek kézreesőbb lenne, ha japán elnöke lenne a cégnek. Shuhei Yoshida például. Ő népszerű a játékosok között is…

Forrás: Gematsu, GameSpot

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu