Falloutosok figyelem: lesz „VATS” is a The Outer Worldsben! [VIDEO]

Akinek a Fallout 3, a Fallout: New Vegas (amit ugye pont az Obsidian fejlesztett!), és a Fallout 4 a vérében van, akkor már tudja, hogy miről lesz szó!

A GameInformer újabb videót közölt a The Outer Worldsről, amiben ott lesz a VATS saját értelmezése is. Magyarul lehetőségünk lesz lelassítani az időt, hogy taktikusan célozhassunk, és ezzel nagyobb sebesülést okozzunk ellenfelünkön. (Ez ugye a Fallout 76-ban is ott van, de időlassítás a multiplayer, szerveres megközelítés miatt nincs.)

„Szűk kötéltáncot járunk. Egy könnyű harc során bármit lelőhetsz, és nem kell attól tartanod, hogy fedezéket keress, vagy például medkitet használj. Nagyobb harcok során, amikor az ellenfeleknek speciális képességeik vannak, nos, ekkor szeretnénk, hogy a játékosok elgondolkodjanak, és megnézzék, mit tud az ellenfelük, és hogy ők milyen eszközökkel rendelkeznek.

Biztosra mentünk azzal is, hogy a The Outer Worldsben a bajtársunk is harcolhasson, ugyanis egy új, vezetői posztban leszünk. A főnök lecserélheti a bajtársát, hogy az ő képességeihez hozzá tudjon férni. A játékosoknak lehetőségük lesz kijelölni meghatározott célpontokat, és a bajtársainknak speciális képességeik lesznek, amik az ellenfelekre megszabott státuszokat aggatnak. A TTD a mi taktikai időtágításunk: lelassíthatod az időt és mozoghatsz, lőhetsz. Így taktikusan viselkedhetsz a harcok során, ha nem vagy a legjobb FPS-játékos… de ők is használni fogják, mert bónusz státuszeffekteket adhatnak a célpontban levő testrésztől függően. Először úgy volt a TTD, hogy mindent lelassított, és meghatorázott, folyamatos mértékben csökkent, és elég gyorsan elfogyott. Aztán kiegyensúlyoztuk, hogy ha csak körülnézel, bőven lesz időd. A mozgással gyorsabban fogy, és ha egy megszabott cselekedetbe kezdesz, akkor fogsz sokat veszíteni belőle. A játékosoknak már a játék elején is sok lehetőségük lesz,” hallható a lenti videóban. Tehát lesz „VATS” de más néven, és a bajtársunk, illetve a jó TTD-s célponttal erősen kihathatunk az ellenfelünkre, ha jól taktikázunk.

Amúgy az Obsidian nem örül annak, hogy a The Outer Worldsszal példálózva ütjük-verjük a Fallout 76-ot, ahol tudjuk. Tim Cain és Leonard Boyarsky, a The Outer Worlds két rendezője (akik anno a Fallout elindításában is nagy szerepet játszottak) a GameInformernek kifejtették ezt bővebben is.

„Szomorú, amikor a játékodat arra használják, hogy egy másik játékot toljanak le vele. Ők azért izgatottak a játékod iránt, mert egy másiknak fog odapörkölni. Mi nem ezért csináljuk a The Outer Worldsöt – nem azért készítjük, hogy valaki ne játsszon egy másik játékkal emiatt. Olyan embereknek fejlesztjük, akik játszani szeretnének vele,” mondta Cain. „Mi nem nagyon vagyunk boldogak amiatt, hogy az emberek azt hiszik, hogy mondani próbálunk valamit egy másik cég játékáról, amibe ők a szívüket-lelküket tették,” tette hozzá Boyarsky. Megszólalt Feargus Urquhart, az Obsidian vezérigazgatója is: „Számunkra vannak olyan emberek, akik élvezik, hogy hol volt a Fallout. Ezt akartuk a The Outer Worldsszel összehozni – hogy az emberek ezt élvezhessék. Talán ez egy rossz döntés, mivel így nem biztos, hogy sokan megveszik majd. Az emberek úgy tűnik, hogy élvezik, mi is volt a Fallout: New Vegas, úgyhogy adjunk nekik egy olyan élményt, ami a lehető leghasonlóbb hozzá.”

A The Outer Worlds idén fog megjelenni PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re.

Forrás: WCCFTech, PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu