Shawn Layden a Sony CEO-ja: „Soha ne becsüljétek le a Nintendót!”

A SIE Worldwide Studios feje a Microsoftot is dicsérte az Xbox Adaptive Controller miatt.

Shawn Layden SIE Worldwide Studios elnöke nem fukarkodott a dicséretekkel, amikor a Nintendóról beszélt a tegnapi Las Vegas-ban megrendezett DICE Summiton. A beszédében figyelmeztetett, hogy a „nagy N”-t sosem szabad lebecsülni és hogy a játékiparban mindenki az ő erőfeszítéseiknek köszönheti a saját előnyét.

„2018-ban, az USA-ban a Nintendo Switch volt a legjobban eladott konzol, pedig a Nintendo sok rizikót bevállalt a piacra dobásával, hiszen sokan azt gondolták, hogy a handheld játékpiacnak már csengettek, lévén már a gyerekek is okostelefonon játszanak és a laptopok is visszaszorultak. De ahogy mondtam: soha ne becsüld le Nintendo erejét, mindannyian erősebbek vagyunk nekik köszönhetően.” – magyarázta Layden.

A Sony PlayStation CEO-ja továbbá még az Xbox Adaptive Controllerjét is dicsérte, amelyet nemrég mutattak be a Super Bowl rendezvényen. „Egyre jobban hozzáférhetővé, irányíthatóvá kell tennünk a játékainkat és a Microsoftnak ezt sikerült elérni az Adaptive Controllerrel.” – tette még hozzá.

Végül Layden beszédébe egy kis „önostorozás” is belefért (legalább is, ami a Sony-t illeti) elismerte a PlayStation 3 indításának vaskos hibáit.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu