[Nintendo Direct] Astral Chain: újabb PlatinumGames-siker? [VIDEO]

A Nintendo Directen bejelentésre került egy olyan játék is, ami a PlatinumGames műhelyében készül, és ez már alapból figyelemreméltóvá teszi.

„[…] Egy különleges rendőrségi alakulat részeként rejtélyes, földönkívüli-szerű lények ellen küzdesz, mivel azok ellepték a világot. Az Arkban (ami egy multikulturális város a közeljüvőben) katasztrófa történik, amikor egy másik dimenzió kapuja megnyílik. Veszélyes lények kezdenek feltűnni, amik megtámadják az embereket, megfertőzik a földet, és a hagyományos rendőrbrigádok képtelenek felvenni velük a harcot. Emiatt egy új egység, a Neuron kerül megalakításra.

Válassz két karakter (egy férfi, egy női) között – akit nem választasz, az a fiatalabb ikredként bukkan fel, és a Neuron része lesz ő is. A lények elleni harc miatt az emberiség egy különleges fegyvert fejlesztett, a Légiót, ami a partneredként szolgál, és segít a nyomozásod során, ám a harcok közben mutatja meg valós képességét – működj együtt a Légióval, és használj mindenféle harci stílust. Mindketten egyszerre megtámadhatjátok ugyanazt az ellenfelet, vagy egyenként egy másikat, esetleg a Légiót előreküldheted, hogy őt segítsd a tárgyakkal. Használd ki ezt a szinergikus akciórendszert az együtt történő harcokhoz és felfedezéshez! […]”, írja a Nintendo hivatalos jellemzése.

De nem emiatt érdemel igazán figyelmet az Astral Chain. Nézzük meg, hogy a cyberpunk-anime kombinációval támadó játék mögött kik állnak – Takahisa Taura hozta össze a koncepciót (ő volt a NieR: Automata tervezője is), Masakazu Katsura a karaktertervező (ő hozta létre a Zetmant és a Video Girl Ai-t), és a projekt felügyelője nem más mint Hideki Kamiya (Resident Evil 2 (1998), Viewtiful Joe, Okami, Bayonetta, The Wonderful 101). Kamiya tehát a törölt Xbox One/Windows 10-es Scalebound után újra dolgozik valamin, és ennek örülünk!

Az Astral Chain Nintendo Switch-exkluzív, megjelenési dátuma pedig augusztus 30-a. *kutyakosztümben bedob egy darab papírt a kukába*

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu