Crackdown 3: kezdeti gyenge eladások?

Az Egyesült Királyság jól előrevetítheti, hogy a múlt héten megjelent négy nagy játék (Far Cry: New Dawn, Metro Exodus, Jump Force, Crackdown 3) lemezes/fizikai eladások tekintetében hogyan teljesíthet.

A Far Cry: New Dawn nyitott az élen, de a spin-off (és a Far Cry 5 közvetlen folytatása) 86%-kal kevesebb lemezes példányban fogyott a tavaly megjelent Far Cry 5-höz képest. Az eladások 60%-át a PlayStation 4, 39%-át pedig az Xbox One vitte el, és a maradék 1%-ot a PC-s fizikai értékesítés vitte el. A Metro Exodus mindössze kétezer példánnyal maradt el az első helytől, és hatalmas meglepetés az is, hogy a 2013-ban megjelent Metro Last Light után több (+50%!) fogyott az új felvonásból, hiszen mostanában a digitális értékesítés (PlayStation Store, Xbox/Microsoft Store, Steam, Epic Games Store, GOG, stb…) a trendi. 57%-kal a PlayStation 4 vitte itt is a legtöbb eladást.

A Jump Force a negyedik helyre ért (megelőzte a Red Dead Redemption 2), a többi cím pedig a múlt heti tizes listán is ott volt (FIFA 19, Resident Evil 2 Remake, New Super Mario Bros. U Deluxe, Kingdom Hearts III, Mario Kart 8 Deluxe, Call of Duty: Black Ops IIII). És hol a Crackdown 3?

Nos, a múlt héten megjelent Xbox One/Windows 10 játék mindössze a 13. helyre volt jó, és a 2010-es Crackdown 2 (Xbox 360) eladásainak alig tíz (!) százalékát tudta csak felmutatni. Igaz, itt közreműködhet az Xbox Game Pass is, amivel digitálisan havidíjért elérhető több új játék is…

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu