PlayStation Vita: nemsokára itt a vég!

A Japánban nagyobb sikert megélt (múlt idő!!!) PlayStation Vita hamarosan lekerül a gyártósorokról…

A PCH-2000 ZA11 (fekete) és a PCH-2000 ZA23 (aqua kék) PlayStation Vita japán termékoldalain az olvasható ugyanis, hogy a még két gyártott típus „szállítása hamarosan befejeződik”, ami azt jelenti, hogy nemsokára a két utolsó mohikán gyártása is véget fog érni Japánban.

Tavaly szeptemberben a Sony Interactive Entertainment bejelentette már (és mi is írtunk róla), hogy a PlayStation Vita gyártása végleg befejeződik 2019 folyamán. Nos, ez a lépés meg is erősíti a japán cég elhatározását. De mikor is történhet meg a „game over”? Nos, a PlayStation 3 esetében 2017 márciusában bukkant fel egy hasonló üzenet, és májusban lett a vég az akkor már közel tizenegy éves konzol számára.

Szóval ha a PS3 példáját nézzük, valószínűleg április vége felé, vagy május elején már véget ér a PlayStation Vita gyártása. Onnantól már nem készül új handheld, amit a nyugat szomorú módon elhanyagolt.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu