Google Stream-bejelentésre készül a GDC-n a Google? Vagy Yeti lesz ez?

TECH HÍREK – A Gamesindustry arról ír, hogy a Google „mindent felfed” az egy hónap múlva megtartásra kerülő prezentációja során… de vajon mit fog a cég bemutatni?

Két lehetőség áll fenn – az egyik bejelentési opció a Google Stream lehet. Ez a Google megoldása a Sony PlayStation Now, a Microsoft xCloud, vagy az Electronic Arts Project Atlas készülő vagy már elérhető szolgáltatása ellen. Ezt tavaly ősszel Amerikában úgy tesztelte a cég, hogy a Ubisofttal összeállt, és a Google Chrome böngészőn keresztül lehetővé tette pár szerencsésnek, hogy a francia kiadó játékát így játszhassák, ha 25 Mbitnél gyorsabb internetkapcsolatuk volt. Ez volt a bétateszt, amit sikeresnek könyveltek el.

A másik lehetőség már picit merészebb, de ez is bekövetkezhet. A Yeti kódnévre hallgató játékstreamelő platformól van szó, amit elvileg a tavalyi Game Developers Conference-en (GDC-n) már zárt ajtók mögött bemutatott a Google pár szerencsésnek. A pletykák arról szólnak, hogy egy külön konzolt és kontrollert tervez a cég, de elvileg a Google Chromecasttal is működhet majd.

Az idei GDC március 18-án kezdődik, és a Google előadása 19-én lesz megtartva. Mind a két lehetőség a streaemelésre utal, úgyhogy nagy eséllyel itt is azt láthatjuk majd, hogy nem kell izmos gép/konzol a játékhoz, csak egy erős internetkapcsolat…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu