Még mindig a padlón a Starbreeze: több idő kell az újjászervezésükhöz!

A The Walking Deadbe nagy pénzt és reményeket fektető svéd kiadó még mindig nem tudott felállni.

Még decemberben kérte a rekonstrukciót a Starbreeze, ami a svéd cégek számára egy mentőöv a csőd elkerülése végett. Akkor március harmadikáig tűzték ki a határidőt, de ez nem lesz elég a cégnek: még három hónapot igényelnek a belső átszervezésekhez, és ezt a közleményük szerint a folyamatokat felügyelő jogi személy támogatja. A Starbreeze ezzel kihangsúlyozta, hogy „a belsős játékfejlesztésre és kiadásra, a cég fő üzleti tevékenységeire” kíván koncentrálni, és olyan külsős felekkel kíván együttműködni, hogy a „nem alapvető műveletek pozitív irányba fordulhassanak”.

Ugye emögött a bukás mögött (legalábbis jelenleg annak tűnik!) a Paydayt is fejlesztő Overkill játéka, a The Walking Dead áll, amit PC-n már megvizsgáltunk, és… nos, nem volt valami jó. (Azóta 50%-os áron lehet megvenni!) A konzolos kiadásért az 505 Games a felelős, vagy legalábbis ők hoznák össze, de a Twitteren ezt írták: „Csak tisztázni szeretnénk az Overkill The Walking Deadjének konzolos kiadásával kapcsolatban, hogy nem törölték, csak a fejlesztés miatt elhalasztották. További híreket közlünk majd, amikor ez lehetséges lesz.” Miért is ez a tweet? Nos, a PlayStation Store-on állítólag pénzvisszatérítést kapott valaki, aki előrendelte a játék PlayStation 4-es portját, és erről egy fotót is közzétett a Redditen. Ezen az olvasható, hogy a kiadó törölte a játékot (ezt ugye a 505 Games megcáfolta).

Szóval a The Walking Dead PlayStation 4-re és Xbox One-ra egyszer talán megjelenik, ha a Starbreeze képes lesz talpon maradni. Ha nem, akkor valószínűleg a 505 Games nem tehet semmit sem ezügyben. (Hacsak a Skybound Games, akik a Telltale-től is átvették a TWD utolsó szezonjának második felét, behúzza őket is, hogy legalább konzolokra kijöhessen az Overkill munkássága…)

Forrás: Gamesindustry, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu