James Bond 25: visszatér egy régi munkacím!

MOZI HÍREK – Ez a munkacím pedig Ian Fleming egy régi regényére utal!

Ismét megkapta egy régebbi munkacímét a rendkívül nyögvenyelősen, nehézkesen készülődő James Bond 25. Így van: nem az első eset, hogy ezt a munkacímet használták, az eddigi produkciós fázisban lévő 007-es film készülte során, amelyről már oly sok vad pletykát hallottunk, azóta, hogy a 2015-ös SPECTRE a mozikba került.

Ami azonban most igazán izgalmas, az a „Shatterhand” munkacím, (melynek semmi köze sincs Old Shatterhandhez a Winnetou regényekből). A munkacím azt jelenti konkrétan, hogy a produkciós fázis alatt hívják így a filmet, de nagy eséllyel teljesen más címe lesz majd a kész filmnek. Ezt a munkacímet egyébként már 2017-ben is megkapta a film, csak azóta „elveszítette”.

A 2017-es korszak egyébként két szempontból is érdekes. Egyrészt eredetileg úgy volt, hogy a 2001-es „Sose álmodj a halálról!” (Never Dream of Dying) című James Bond regénysorozat adaptációja lesz a film, amelyet már természetesen nem az 1964 óta elhunyt Ian Fleming írt, hanem Raymond Benson, akinek új regénysorozatában James Bond egy vak főellenséggel harcol. Ugyanakkor maga Benson lőtte le ezeket a pletykákat, később pedig azt is megtudtuk, hogy amikor Danny Boyle otthagyta a Bond 25-öt, akkor Cary Fukunaga Scott Z. Burns-t (A Bourne Ultimatum) bízta meg az új forgatókönyvvel, melyről egyelőre még nem tudni semmit.

A másik 2017-es pletyka arról szólt, hogy a Bohém rapszódia azóta nagy sikert aratott sztárja, Rami Malik alakította volna ezt az előbb említett vak főgonoszt. Szóval, pletyka ide, vagy oda, azért mekkora lett volna Rami Malek James Bond vak főellenségnek, nem igaz?

No de elég a pletykákból, térjünk vissza a tényleges James Bond információkhoz… Ami a Shatterhandot illeti, ez a cím konkrétan az eredeti, old-school univerzumhoz tartozik, méghozzá nem is akárhogyan! Ez a név egész konkrétan Ian Fleming Csak kétszer élsz (You Only Twice) című regényében szerepel (és nem az 1967-es filmben!), amelyben James Bondot azzal bízza meg a japán titkosszolgálat, hogy gyilkoljon meg egy Dr. Guntram Shatterhand nevű embert. Bond később jön rá, hogy „Shatterhand” valójában nem más, mint örökös főellensége: Ernst Stavro Blofeld.

No de mi a helyzet Blofelddel? A Christoph Waltz által a SPECTRE-ben alakított Blofeld túlélte a filmet. Cary Fukunaga korábban már beszélt róla, hogy szeretné, ha Waltz visszatérne Blofeldként és e munkacímet látva egyáltalán nem lenne meglepetés, ha ez meg is történne, méghozzá Daniel Craig utolsó James Bond filmjében.

Persze, mind erre sajnos még jó sokat kell várni, lévén a forgatás csak idén, áprilisban indul, a James Bond filmek szokásos filmstúdiójában, a londoni Pinewood Studios-ban. Ha most már TÉNYLEG minden jól megy, akkor egy évre a forgatás után, 2020 április 8-án kerül mozikba a film.

Reméljük, ez a James Bond 007-es filmforgatás most már tényleg csak felrázva és nem megkavarva lesz…

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu