Durván esett januárban a Fortnite bevétele!

Kipukkadófélben van az Epic Games lufija?

Bár az egy évvel korábbi adatokhoz képest több profitot termelt a Fortnite, de 2018 decembere után egy 48%-os zuhanást mutatott fel az Epic Games battle royale játéka, állítja a SuperData. A zuhanás mindegyik platformot érinti, így az iOS-t is, holott azon csak tavaly fél milliárd dollárt generált a Fortnite márciustól decemberig. (Az Androidról nincs adat.)

Mobilon a Fortnite januárban nem is volt a top tízben a pénzforgalom tekintetében, ami igencsak meglepő lehet! A Candy Crush Saga tavaly másfél milliárd dollárt húzott be, és a januári mobilos toplista negyedik helyén végzett a Honour of Kings, a Pokémon GO (2018-ban 800 millió dollár), és a Fate/Grand Order mögött. A Fortnite konzolon azért tartotta magát: a FIFA 19 mögött, a második helyen végzett, megelőzve a Super Smash Bros. Ultimate-et, a Grand Theft Auto V-t, a Call of Duty: Black Ops IIII-et. PC-n az ötödik helyet húzta be a Fortnite, épp egy pozícióval megelőzve a PlayerUnknown’s Battlegroundsot.

Összesítve az egy évvel korábbi pénzforgalomhoz képest 6%-os zuhanást látunk. Konzolon ez 3%, PC-n pedig masszív, 29%-os esésről beszélhetünk.

Februárban kijött ugye az Apex Legends. Vajon ez közreműködik-e a Fortnite teljesítményében? A válasz nagy eséllyel igen lesz…

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu