Vége az Overkill The Walking Deadjének; itt a Starbreeze vége?

A Starbreeze újabb rúgást kapott az oldalába, holott az már december óta a padlón fetreng.

A The Walking Dead kiötlője, Robert Kirkman cége, a Skybound közleménye így hangzik magyarul: „A mai naptól felbontottuk a szerződésünket a Starbreeze Studios-szal, és nem foglalkozunk tovább az Overkill The Walking Deadjével. A Skybound magját az alkotóink és az ő történetei alkotják, és 2014 óta keményen dolgozunk azon, hogy kiterjesszük a The Walking Dead világát egy lenyűgöző, kooperatív, akciódús FPS-be. Mi mindent megtettünk, hogy a Starbreeze-zel dolgozhassunk, és sok problémát megoldjunk, amit a játékban láttunk, de végül az Overkill The Walking Deadje nem ütötte meg a mi szintünket, és nem olyan minőségű lett, amit megígértek. Kifejezetten sajnáljuk a rajongókat, és velük együtt mi is csalódottak vagyunk a játékban. Továbbra is kitartunk amellett, hogy a rajongóknak a lehető leginkább prémium tartalmakat biztosítsuk, és az IP számára továbbra is alternatív videojátékokkal kapcsolatos lehetőségeket keresünk.” Magyarul: túl gyenge volt a játék, amire a Skybound kihúzta a szőnyeget a már amúgy is anyagilag épp a The Walking Dead sikertelensége miatt szenvedő Starbreeze alól.

A Starbreeze is közleménnyel jelentkezett, nézzük, mit is írtak: „A Skybound, az Overkill The Walking Deadjének licenszbirtokosa, egy, a licenszhez köthető panaszt nyújtott be a Starbreeze [által kiadott] játékával kapcsolatban a fő digitális terjesztési platformnak. Ennek következményeként a termék hamarosan már nem lesz megvásárolható a Steamen. A Starbreeze és a Skybound most a megállapodásról tárgyal, és a Starbreeze megpróbál egy békés megoldást keresni azzal a céllal, hogy a játék második szezonját elhozza, ahogy azt korábban kommunikálták. „Mélyen sajnáljuk a problémákat, amiket azoknak okozhattunk, akik a második évad befejezését várták, és most sürgősen a probléma megoldásán dolgozunk. Kérünk mindenkit, hogy kövessék figyelemmel az Overkill The Walking Deadjének hivatalos csatornáit a jövővel kapcsolatban,” nyilatkozta Mikael Nermark, a Starbreeze ideiglenes vezérigazgatója.”

Szóval: az Overkill The Walking Deadjének konzolos változatát maár ne is várjuk – ezzel a bejelentéssel kizárt, hogy a PlayStation 4 és az Xbox One port elkészüljön (ez vajon a konzolos változat terjesztéséért felelős 505 Gamesre miként fog hatni?), és a PC-s kiadás első évada (amit anno mi is megvizslattuk, nem valami pozitív eredménnyel…) után a második sem biztos, hogy befejezésre kerül, sőt, maga a játék is el fog nemsokára tűnni a Steamről…

A Starbreeze így hogyan fog talpra állni? Mikor jön a bejelentés arról, hogy a Tim Schafer vezette Double Fine is átáll valaki máshoz a Psychonauts 2 kiadási jogaival…?

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu