Súlyos kártérítést követel a Sony egy trükköző, illegális eladótól!

A TorrentFreak arról ír, hogy a Sony 16800 dollárt (4,68 millió forintot) követel egy kaliforniai férfitől, mivel az jailbreakelt (feltört) PlayStation 4-eket értékesített, telepakolva játékokkal.

Ezt azután érte el a japán cég, hogy még októberben perelte be az illetőt, aki Eric Scales névre hallgat, és online a Blackcloak13 nevet használta, amikor is az eBayen átalakított konzolokat értékesítette. (Sőt, a konzolmoddolást is felajánlotta az „oldalán” a dokumentum szerint. A site-ról látható lenn egy kicsit gyenge minőségű és dizájnú fotó…)

Mivel Scales nem reagált, a Sony a bírói döntést elfogadta, és így – mivel szerzői jogokat sértett – a jogsértés mértékén alapuló kártérítést akar az illetőtől, holott lehetett volna több is: júliusban egy 170 játékkal megpakolt PlayStation 4-et értékesített, és ezt nem is vették figyelembe, sőt, a Sony a maximum kártérítést el sem érte ezzel a követeléssel.

Hogy jött ki a 16800 dollár? Két konzol egyenként $800 ért ez összesen $1600, és 76 játék további $200 ért kalózjátékonként, ez $15200. Persze a 16800 dollárhoz hozzájön még 3458 dollárnyi költség és ügyvédi honorárium, szóval kis kerekítéssel 20 ezer dollárt, több mint öt és fél millió forintot vár el Scalestől a Sony

Forrás: TorrentFreak

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu