Menu

Súlyos kártérítést követel a Sony egy trükköző, illegális eladótól!

A TorrentFreak arról ír, hogy a Sony 16800 dollárt (4,68 millió forintot) követel egy kaliforniai férfitől, mivel az jailbreakelt (feltört) PlayStation 4-eket értékesített, telepakolva játékokkal.

Ezt azután érte el a japán cég, hogy még októberben perelte be az illetőt, aki Eric Scales névre hallgat, és online a Blackcloak13 nevet használta, amikor is az eBayen átalakított konzolokat értékesítette. (Sőt, a konzolmoddolást is felajánlotta az „oldalán” a dokumentum szerint. A site-ról látható lenn egy kicsit gyenge minőségű és dizájnú fotó…)

Mivel Scales nem reagált, a Sony a bírói döntést elfogadta, és így – mivel szerzői jogokat sértett – a jogsértés mértékén alapuló kártérítést akar az illetőtől, holott lehetett volna több is: júliusban egy 170 játékkal megpakolt PlayStation 4-et értékesített, és ezt nem is vették figyelembe, sőt, a Sony a maximum kártérítést el sem érte ezzel a követeléssel.

Hogy jött ki a 16800 dollár? Két konzol egyenként $800 ért ez összesen $1600, és 76 játék további $200 ért kalózjátékonként, ez $15200. Persze a 16800 dollárhoz hozzájön még 3458 dollárnyi költség és ügyvédi honorárium, szóval kis kerekítéssel 20 ezer dollárt, több mint öt és fél millió forintot vár el Scalestől a Sony

Forrás: TorrentFreak

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu