Menu

Más is lehetett volna a God of War címe!

Cory Barlog és David Jaffe, a God of War két fontosabb alkotója felfedett egy idáig nem éppen ismert titkot a Sony egyik főbb exkluzív franchise-ával kapcsolatban.

Barlog, a tavaly áprilisban kijött PlayStation 4-exkluzív God of War rendezője a Twitteren azon röhögött, hogy Steven Spielbergtől, a projekt producerétől azt kérték még 1984-ben az öltönyös urak, hogy nevezze át a Vissza a jövőbe-t… ehhez most levegőt kell vennünk… Földönkívüli ember a Plútóról-ra. Ezen Barlog kiakadt rendesen, és majd ezután tért rá a God of Warra.

Barlog azzal viccelt, hogy a God of War eredeti címe „Dühös ember az ősi Görögországból” lett volna, ami szerinte „eredeti és tüzes” volt. (A másik opció, a „Dühös ember Spárta háborús nemzetéből” sem rossz…) Itt viszont beugrik a képbe David Jaffe, aki 2005-ben az első God of War rendezője volt a PS2-n. Ő ezt írta: „AMÚGY három cím közül kellett döntenünk: God of War, Dark Odyssey, és At The Hand Of Gods. Egyiket se tudtuk mindenkivel elfogadtatni, úgyhogy egy kalapba dobtuk a három nevet, és eldöntöttük, hogy az lesz a játék címe, amit kihúzunk. Hála Zeusznak, hogy a God of Wart húztuk ki! :)”

Szóval God of War (A háború istene), Dark Odyssey (Sötét odüsszeia), és At The Hand of Gods (Az istenek révén) – a harmadiknál azért kicsit trükkös magyarra átfordítani a címet, de egyet kell értenünk Jafféval: tényleg mázli, hogy a God of Wart húzták ki anno! A Dark Odyssey talán még elment volna címként, de az At The Hand of Gods… áh, hagyjuk…

Forrás: DualShockers

 

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu