Control: egy halom új részlet a Remedy új játékáról! [VIDEO]

Mivel a GameInformer új számának címlapsztorija lett a finn csapat következő játéka, az információs csapok megindultak.

A GameInformer a játék rendezőjét, Mikael Kasurinent kérdezte, aki több dolgot is elárult a Controlról. Például azt, hogy minden egy helyszínen, a The Oldest House-ban (a legöregebb házban) játszódik majd, de ez egy „bonyolult, változó” helyszín lesz. A történetben lesz egy nagy csavar is! Lesz egy skillfa, amin például lesz olyan képesség is, amivel eldobhatjuk az akár élő embereket is. Audiologok a játék közben szintén lesznek, ám multiplayerben ne is reménykedjünk, és nem lesz New Game+ és több nehézségi szint sem. (Továbbá – legalábbis a megjelenéskor – fotó módban se reménykedjünk.)

A játék hossza azon múlik, hogy ki játszik a Controllal (tehát aki vágja a dolgát, gyorsabban végigér rajta). Több gyűjthető tárgy lesz (ezzel próbálnak újrajátszhatóságot előcsikarni – erre például a linearitás hiánya is említhető), és lőszer is lesz rendesen, erre nem lesz panasz. Automatikusan fedezékbe mehetünk, és a repülésről azt mondja Kasurinen, hogy „jobban kezelhető lesz” az Anthemben látottakhoz képest. A fegyverek fejleszthetőek lesznek, és a puzzle-k nem lesznek olyan bonyolultak, de lesz néhány „igazán furcsa” közöttük. A vizualitást Kubrick inspirálta, és a Controlban a formák, alakzatok nagy jelentőséggel fognak bírni. Nem lesz horrorjáték – csak ijesztő elemek lesznek, ám ezeket fenékbe taszajthatjuk majd.

A Remedy szeretné, ha nemsokára a Nintendo Switchre is csinálhatnak játékokat. Lesznek DLC-k (ahogy TV-nézés is…?), ám mikrotranzakciók nem. A finnek még azt is szeretnék, ha az Xbox One X-ből és a PlayStation 4 Pro-ból „a lehető legtöbb erőt ki tudják nyomni”, ami izgalmasnak hangzik!

A Control valamikor idén, vagy – ha hihetünk a GameInformer címlap-bejelentő posztjának – pontosabban idén nyáron fog megjelenni PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re.

Forrás: WCCFTech, GameInformer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu