Devil May Cry 5 cenzúra! A Capcom játéka sem úszta meg!

A Sony már megint cenzúrázott, de most nem a megjelenéskor tette: itt a Devil May Cry 5 cenzúra!

Az utóbbi időkben már nem a Nintendo volt az, amely cég konzolján egy játék (vagy annak portja) cenzúrázták – erre régebben volt példa nem is egyszer. Most már a Sony teszi ezt, sőt, tette: a Devil May Cry 5 esetében ugyanis bezuhant a hétvégén egy patch, ami csak a nyugati PlayStation 4-változatot cenzúrázta! Főleg a Trish-es és Lady-s jelenet esetében látható ez – az eleinte fedetlen női feneket most már egy fénnyel eltakarja a Capcom. A szokásos lens flare sugárzásos kitakarás…

A Twinfinite végignézte a nemzetközi PC, Xbox One, illetve a japán és az nyugati PlayStation 4 változatokat – a különbség csak és kizárólag a nyugati PS4 verzióban van ez a cenzúra jelen most. Később akár az Xbox One és a PC (vagy akár a japán PS4 kiadás…) is megkaphatja ezt a keresetlen (sőt, felesleges…) módosítást, vagy is ott is beüthet a Devil May Cry 5 cenzúra.

Amúgy egy másik játék is bekapta a cenzúrázást – az XSEED Games a Twitteren írta, hogy a Senran Kagura Burst Re:Newal, egy eredetileg 3DS-re kijött, női ninjákkal rendelkező akciójáték PlayStation 4-es és PC-s remake-jét PS4-re elhalasztották, hogy az Intimacy módot kivegyék belőle, miközben a PC-s változatban az benn maradt.

Szóval a Sony mostanában átvette a Nintendo „testeltakaró” szerepét…

Tesztünket a Devil May Cry 5-ről itt olvashatod.  A tesztben kihangsúlyoztuk, hogy “nem minden Kánaán például a megjelenítés terén. A környezet kidolgozása közel sem annyira kreatív, eredeti és látványos, mint például a DMC: Devil May Cry-ban, a nem hivatalos 2012-es rebootban. Végsősoron a Devil May Cry 5 igazán a rajongóknak készült, nem egy reboot és az új gamerek is jól fognak szórakozni vele. Senki sem veszik el majd a sztoriban, a harc minden pillanatát kiélvezheti majd. Mi is nagyon elvoltunk vele, de jobb lett volna egy kicsit nagyobb kihívás a játék első felében.

Forrás: DualShockers

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu