Már a sörgyártók is profitot látnak a videojátékokban!

Egyre több franchise kap sört, amit errefelé valószínűleg jó ideig nem fogunk látni (vagy talán sohasem…).

A Redditen felbukkant egy kép, amiben egy boltos egy Persona 4 artworkös, de Persona 5 elnevezésű sört tart az egyén a kezében azzal a kommenttel, hogy a mai nap érkezett meg ez a termék a boltjába. A kézműves sört a Fuggles & Warlock követte el.

View post on imgur.com

A Fuggles & Warlock négy országban van jelen: Kanada, Brazília, Dél-Korea és Japán (a negyediken valahogy nem tudunk meglepődni…). A cég jellemzése szerint igyekeznek furán tartani a sörüket, amivel a geek/gaming kultúrát célozzák meg. Nem mondanak hülyeséget. A következő kép ugyanis a weboldalukról van…

 

És nem, nem a Persona az egyetlen franchise, amit a Fuggles & Warlock megcélzott. Van itt egy Final Fantasy (fehér) IPA-sör, továbbá egy keserűbb, szilvás Yakuza Kiwami sör is… és akkor még megemlíthető a Wii-exkluzív The Last Story által inspirált The Last Strawberry is, ami egy kis belga epres sörnek nevezhető.

Úgyhogy van kereslet ilyesmire. Remélhetőleg nem fog valaki például Gran Turismo-sört csinálni. Ne igyunk és vezessünk egyszerre, ugyebár…

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)