Sony-Take Two felvásárlás: csak hoax volna?

Meglepő lehet, ha igaz…

Nos, kezdjük az elején: a MarketWatch arról írt, hogy a Sony „tárgyalásilag előrehaladott státuszban van”, hogy a Take-Two-t (akik alá tartozik például a Rockstar is, ne feledjük!) felvásárolja, mégpedig részvényenként 130 dolláros (~36 ezer forintos) áron. A Wedbush Securitiestől Joel Kulina (akihez a sajtó a pletykát kötötte) a Gamesindustrynak ezt nyilatkozta: „Ez pusztán meg nem erősített piaci spekuláció. Én egyáltalán nem vagyok ennek a történetnek a forrása. Nem vagyok biztos abban sem, hogy ki idézett engem, ugyanis senkivel sem beszéltem telefonon… hacsak valaki nem látta az egyik kereskedelmi jegyzetemet!” Ez igencsak drága húzás lenne a Sony-nak, még úgy is, ha azon pletykák, miszerint a filmes Sony Pictures részlegét a japán cég tényleg eladja, igazak!

Amúgy nem ez az első eset a Take-Two felvásárlásával kapcsolatban! 2008-ban az Electronic Arts próbálkozott ezzel. Az akkori vezérigazgató, John Riccitiello (aki mostanában a Unity főnöke…) 26 dolláros részvényárt, összessen kb. 2 milliárd dollárt fizetett volna a cégért tokkal, vonóval, meg holmi Rockstarral, akiktől valami nevenincs Grand Theft Auto IV jött ki abban az évben…

A Take-Two a Gamesindustry-nak nem nyilatkozott, viszont azóta a MarketWatchon feltüntették, hogy „NINCS FORRÁS **MEGERŐSÍTETLEN**”, azaz joggal hihetjük hoaxnak a hírt. Ettől függetlenül mégis lehetséges, hogy a Sony így akar lépni a Microsoft ellen, akik ugye tavaly nagyon alaposan bevásároltak (többek között a Fallout: New Vegast összehozó, most pedig a még multiplatform The Outer Worldsöt fejlesztő Obsidiant is megvették az Xbox Game Studios alá – nemrég nevezték át az egész céget Microsoft Game Studiosról…).

Szóval még ne nagyon vegyük komolyan ezt a pletykák – lehet, hogy ha tényleg valós megbeszélések folynak a Take-Two és a Sony között, lehet még ebből kihátrálás, ami 2008-ban is megtörtént. A Take-Two azóta is független… és a pletyka hatására 7,11%-ot ugrott a cég részvényének értéke, de azóta már csökken az eddigi érték alá…

Forrás: VG247, Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu