Kábelmentes lehet a következő generációs PlayStation VR?

Nem is olyan régen Shawn Layden, a Sony Interactive Entertainment amerikai vezére ígért „drámai változásokat” a következő generációs PlayStation VR esetében.

„Ha megnézed most a PlayStation VR-t, akkor egyikünk sem tudja elképzelni, hogy tíz év múlva miként fog kinézni, de a változás drámai mértékű lesz. Nem tudsz eljutni az 5.0-ig, ha nem csinálod meg az 1.0-t. Ez természetes,” – nyilatkozta még nemrég Shawn LaydenGameInformernek adott interjújában. Vajon miről beszélhetett?

Nos, egy új szabadalom/védjegy regisztrációja Japánban arra utalhat, hogy a Sony teljesen wireless eszközt gyúrhat az következő generációs PlayStation VR headsetből.

Kábél nélkül jobb lehet a következő generációs PlayStation VR?

A jelenlegi PlayStation VR-nek valljuk be, vannak korlátai, és az, hogy kábeleket is igényel, ez is oda tartozik. Ezt próbálja a Sony a következő generációs virtuális valóság-headsetével kiküszöbölni. Feltéve, ha a védjegyben látottakat megvalósítja a japán cég.

A szabadalom ugyanis egy olyan kis dobozra utal, ami egy wireless headsetnek segít az adattovábbításra használt frekvencia módosításában. Így stabil és állandó kapcsolattal rendelkezzen a headset (ami azért igencsak fontos, nem?). 5 és 60 GHz között váltakozna a frekvencia, és a kisebb freki lenne a tartalék megoldás.

Persze egy ilyen regisztráció nem jelenti azt, hogy a Sony biztosan a PlayStation VR 2-ben használja majd ezt a megoldást. (Feltéve, ha ez lesz a neve… mi is csak találgatunk!) Mindenesetre a wireless megközelítés nagyon is jó ötlet, csak az a lényeg, hogy működjön is.

Egy biztos: forradalmi fejlődést jövendölt a virtuális valóságnak a Sony egyik főnöke. Layden kiemelte, hogy az okostelefonokhoz hasonló növekedési mértéket fog bemutatni a platform a jövőben.

A PlayStation VR egyébként több mint hárommilliós eladott példányszámmal büszkélkedhet. Ez egy ilyen „különleges” hardvereszköz esetében nem is olyan rossz szám, sokan megirigyelnék. Hogy a következő generációs PlayStation VR vajon hasonló számokat produkál-e majd, az még persze a jövő zenéje…

A PlayStation VR egyébként 2016 októberében került piacra, egy hónappal a PlayStion 4 Pro piacra kerülése előtt…

Forrás: GamingBolt

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu