Epic Games Store: a kódértékesítésben is szembe megy a trendekkel!

Manapság gyakori, hogy nem csak a Steamen tudunk venni játékkódokat, hogy beváltsuk azokat. Az Epic Games Store itt is szembe fog menni a megszokottakkal.

Az Epic Games Store nem nagyon kap pozitív hírverést (hát még úgy, hogy maga a Valve is megvizsgálja, hogy az EGS launchere miért is vizsgálja meg a Steames fájlokat…), de ez ellen mi nem sokat tehetünk – nem mi dolgozunk Tim Sweeney-nek… de akkor mi is a helyzet ezzel a kódértékesítősdivel?

A The Division 2 ugye PC-n a uPlay-t, a Ubisoft rendszerét leszámítva kizárólag az Epic Games Store-on keresztül szerezhető be, és az előrendelés régebben máshol is működött, egészen március 15-éig, a játék megjelenéséig. Miért? Tim Sweeney, az Epic vezérigazgatója a Twitteren kifejtette, hogy mi is a cég álláspontja: „Mi teljes szívünkből támogatjuk a nem exkluzív játékok kódjainak értékesítését [más oldalakon is].” A fő kifejezés itt a „nem exkluzív”!

Az Epic Games Store-exkluzív játékokat tehát nem lehet pl. a Green Man Gamingen, vagy a GamersGate-en elérni (ez csak két third-party példa arra, ahol hivatalos Steam-kulcsokat lehet venni – a G2A-t nem véletlenül nevezik sokan „szürke piacnak”, gyanúsnak…), hanem bizony csak az EGS oldalán vagy launcherén lehet megvásárolni őket. Ez ugye nem segíti a fogyasztókat (minket…), mivel az exkluzivitás itt is megosztja a PC-s társadalmat. Nem elég egy launchert felrakni, hanem több is kell. Ezt maga Sweeney is megérti…

„Megértem. Én is inkább szeretném, ha egy játék- és filmkönyvtáram lenne. Talán egy nap az összes ilyen digitális bolt – mint a miénk is – le lesz cserélve egy 100%-ban nyílt, digitális ökoszisztémával, ami a fejlesztőknek még jobb ajánlatot nyújt [a bevételből] mint 88%! Addig is szükséges a versengés!”, mondja az Epic-vezér.

Az Epic ettől függetlenül még gyanús lehet…

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu