Nem kell majd Xbox Live Gold a PC-s Halo: Master Chief Collectionhöz

Mint sok más Windows 10-kompatibilis játék esetében, a Microsoft Halo: Master Chief Collection esetében is ejtette az Xbox Live Gold előfeltételt.

Pár nappal a Halo: The Master Chief Collection PC-s verziójának bejelentése után (melynek egyébként a kollekcióból eddig hiányzó Halo: Reach is tagja lesz), a Microsoft világossá tette mindenki számára, hogy nem kell majd Xbox Live Gold a Halo: Master Chief Collectionhöz, hogy a multiplayer örömeit élvezhessük.

Meglepődtünk? Annyira nem, hiszen az olyan korábbi Windows 10-re került címek, mint a Gears of War 4, vagy a Sea of Thieves is megszabadultak ettől a kötelezettségtől. Xbox Live Goldra tehát már nincs szükség, egyedül az Xbox Live megléte előfeltétel.

És hogy mikor jön konkrétan a Halo: Master Chief Collection PC-re? Sajnos, erről még konkrét információ nincs. Olyan pletykákról már hallani, hogy a tartalmat folyamatosan adagolják, részről-részre, így az összes epizód a legtökéletesebb és leginkább bugmentes kidolgozásban kerül majd a publikum elé.

„A Halo egy sci-fi videojáték-sorozatot még anno a Bungie alkotta és jelenleg a 343 Industries fejleszti a következő epizódot. A sorozat jogai a Microsoft Studios tulajdonát képezik. A játékok története egy háború köré épül, ami az emberiség és egy teokratikus felépítésű társadalomban élő idegen szövetség, a Covenant között zajlik. A Covenant egy már kihalt ősi civilizációt, a Forerunnereket tiszteli istenükként, akiknek kipusztulását a Flood nevű élősködő fajjal vívott harc okozta. A Halo játékok többségében Master Chief John-117, a kibernetikai fejlesztésekkel ellátott szuperkatona és társa, a Cortana nevű mesterséges intelligencia a főszereplő. A címben szereplő Halo egy lakható, gyűrűszerű építmény, felépítése hasonló az Iain Banks által írt Kultúra-regények Orbitáljához, vagy Larry Niven Gyűrűvilágához.” (Forrás: Wikipédia)

A legelső Halóról, amely 2001-ben jelent meg az első Xbora, itt olvashattok, a folytatásáról, a Halo 2-ről pedig itt.

A sorozat következő tagjának, a Halo Infinite megjelenéséről egyelőre még nem sokat tudni, pusztán annyit, hogy a 343 Industries szerepjátékos elemeket is tervez bele, illetve a sorozat „spirituális újraindításaként” is tekintenek rá.

Forrás: 3DJuegos

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu