Újabb jelek utalnak a Diablo „Netflixesítésére”

MOZI HÍREK – Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Blizzard a Netflixre emelné a kilencvenes évek során elrajtolt franchise-át.

Az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalánál ugyanis a cég regisztrált egy Diablós védjegyet, ami biztosan nem egy videojátékra utal (készül valami már azon a fronton is, és nem a kifejezetten negatív fogadtatást kapó mobilos Diablo Immortalra gondolunk), mivel van egy ilyen jelzője: „Egy video-on-demand szolgáltatáson elérhető letölthető filmek olyan narratívával, amik egy videojátékon alapulnak”. Filmek, tehát sorozatról van szó (az angol is többes számot alkalmazott), és a video-on-demand szolgáltatásra jó példa a Netflix (bármikor hozzáférhetünk a sorozatokhoz, filmekhez, ha van internetkapcsolatunk és egy élő előfizetésünk).

Andy Cosby, a Hellboy-sorozat forgatókönyvírója még szeptemberben írt egy tweetet, ami azóta törölt – ez így hangzik: „Szerintem megerősíthetem, hogy már a tárgyalások utolsó fázisában vagyok, hogy a DIABLO animációs sorozat írója és producere lehessek az Activisionnek és a Netflixnek. Ez igazán izgalmas, és fohászkodom, hogy minden összejön.” Pár napja pedig egy új tweettel utalt erre, de persze nevén nem nevezve a dolgokat: „Kinyír engem az, hogy nem tudok nyíltan beszélni az új, szupertitkos projektemről, mert az én szupertitkos projektem annyira menő! Hamarosan… nagyon is hamarosan…”

Szóval a Blizzard már készül a háttérben, Cosby pedig elszólta magát (enyhe kifejezés…), és most arra vár, hogy végre hivatalosan is bemondhassa, hogy a Diablo is a Netflixre tart. Mivel az a site/szolgáltatás erősen izmosít ezen a téren (Castlevania, The Witcher, sőt, néhány napja a Dragon’s Dogma is zöld utat kapott…), biztos, hogy már a Diablora is befizetett a cég.

Úgyhogy marad a várakozás a bejelentésre – a Blizzard talán ősszel bejelenti (ugyanis még a stábról sem tudunk semmit, és egy animációs sorozatnak azért idő kell…).

Forrás: Spieltimes

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu