Egy „jelentős” PlayStation 4-exkluzív kerül még idén bejelentésre?

Hiába közelítünk nagyon is nagy tempóval a következő konzolgeneráció felé, a Sony még nem kezdi hanyagolni a PlayStation 4-et.

Az idei évben (esetleg 2020 elejéig…) ugyanis van már három first-party, belsős exkluzív cím, amit a PlayStation 4 kap: a Days Gone (SIE Bend), a Ghost of Tsushima (Sucker Punch), és a The Last of Us Part II (Naughty Dog – erről már volt pletyka, hogy októberben jön), továbbá a Death Stranding (Kojima Productions – erről pedig megtudtuk, hogy az eredetileg tervezett, de nekünk még nem közölt időponthoz képest egy kicsit halasztották.). Ezeken túl lesz még dobása a japán cégnek, mégpedig egy second-party fejlesztőcsapattól (akik nem tartoznak közvetlenül a Sony alá, de többnyire nekik fejlesztenek.).

A külföldön ismert Kinda Funny-hoz köthető Colin Moriarty-t a Twitteren arról kérdezték, hogy a Sony vajon még bővít-e stúdiókkal (ahogy ezt a Microsoft tette tavaly ugyebár). A válasz így hangzik: „Olyan kiváló munkát végeztek a second-party kapcsolatok fenntartásával (van egy viszonylag jelentős PlayStation 4-exkluzív, ami bejelentésre vár egy second-party fejlesztőtől), hogy nem biztos, hogy szükség van-e rá. Annyit tudunk csak, hogy a terjeszkedés nem része a Sony stratégiájának. Talán ez megváltozhat.”

Vajon kiről lehet szó? A Kojima Productions kizárható (nekik ott a Death Stranding), de a többiek már nem nagyon – Clap Hanz (Everybody’s Golf), Housemarque, Quantic Dream, Supermassive Games, Insomniac Games. A tétet mi a Supermassive-ra tennénk – ők valamivel már készülnek a védjegyregisztrációk alapján. A Quantic Dreamnek meg még idő kell a Detroit: Become Human után…

Nyárra talán megtudjuk – a Sony ugye kihagyja az E3-at, de lesz helyette más, az biztos…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu