Még Gabe Newell is örül a Halo: Master Chief Collection PC-s verziójának!

A Valve feje is büszke arra, hogy az eddig többnyire a PC-t elkerülő Halo franchise is lassan felbukkan ezen a platformon is.

A Redditen bukkant fel egy kép arról, hogy egy rajongó Gabe Newellnek, a Valve főnökének írt egy emailt (ezt mi is megtehetjük: gaben kukac valvesoftware dot com a címe), ami magyarul így hangzik: „Hello Gabe, hogyan zajlott az együttműködési folyamat a 343 Industriesszal és a Microsofttal, hogy a Halo feltűnjön a Steamen? Ez egy egyszerű feladat volt?” Erre Gaben (már mi is megszokásból így írjuk néha…) válaszolt is, és bár rövid volt a mondanivalója, mindenesetre korrekt tőle, hogy billentyűzetet ragadott a kérdésre: „A dicséret Phil Spencert és az ő Microsoftos csapatát illeti. Ők tették lehetővé [hogy a Halo: Master Chief Collection felbukkanjon a Steamen is, nem pedig csak Windows 10-en a Windows Store-ban – a szerk.], szóval igen, számunkra egyszerű volt.”

Azért van egy kis új infónk a Halo: Master Chief Collection PC-s portjáról. Egyrészt nem fogja támogatni a cross-play-t az Xbox One-osokkal (igaz, a 343 Industries azt mondta, hogy ez később még megvalósulhat), továbbá a Microsoft Xbox Play Anywhere-t sem  támogatja. Így ha már megvettük volna Xbox One-on a kollekciót, nem fogunk kapni egy PC-s kódot a Windows 10-es kiadáshoz. (Ez mondjuk érthető, mert volt pár évnyi eltérés a két kiadás között!)

Szóval a Halo: Master Chief Collection kicsit lassú kezdetet vesz PC-n (mivel először csak az újdonság, a Halo: Reach fog csak itt feltűnni), de legalább örülhetünk annak, hogy Master Chief tizenkét/tizenhárom év után (2007-ben jött ki a Halo 2 PC-re… te jó ég!) végre mást is kap errefelé a Halo Wars-okon kívül.

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu