Menu

Korlátozni fogja a PlayStation Store-kódok értékesítését a Sony?

Bár még nem jelentették be ezt, esélyes, hogy a Sony így akarja elérni a PlayStation Store minél közvetlenebb használatát…

A Twitteren bukkant fel az, hogy az amerikai GameStop üzlethálózatnak kiküldött egy üzenetet a Sony, amiben azt írta a japán cég, hogy április elsejétől egyik boltnak sem fognak biztosítani PlayStation Store játékkódokat, így attól a naptól kezdve kizárólag közvetlenül a PlayStation Store-ról lehet csak megvenni azokat. A DLC-k, illetve a PlayStation Store-os kártyák (amiket felhasználva ott vehetünk dolgokat a kártyák értékétől függően) továbbra is elérhetőek maradnak.

Jelenleg még nem tudjuk, hogy ez a digitális értékesítőket – mint például az Amazont – érinti-e, de nagy eséllyel igen a válasz erre a kérdésre. Ezzel a céllal a Sony lényegében ki akarja vágni a „köztes embert” a cég és a játékosok között, amivel a PlayStation Store-ra szeretné terelni a közönséget. (És ezáltal nagy eséllyel a PlayStation Plus-előfizetést is promotálva.)

Tehát úgy tűnik, hogy hazánkban is leáll majd ez az üzletelés, ugyanis errefelé is lehetőségünk van letöltőkódokat vásárolni. Bejelentés még nincs, de ha a Sony már kiküldte az ismertetőt a GameStopnak (és a Twitteres forrás igencsak megbízható…), érdemes felkészülni erre.

Forrás: PlayStationLifeStyle

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu