Korlátozni fogja a PlayStation Store-kódok értékesítését a Sony?

Bár még nem jelentették be ezt, esélyes, hogy a Sony így akarja elérni a PlayStation Store minél közvetlenebb használatát…

A Twitteren bukkant fel az, hogy az amerikai GameStop üzlethálózatnak kiküldött egy üzenetet a Sony, amiben azt írta a japán cég, hogy április elsejétől egyik boltnak sem fognak biztosítani PlayStation Store játékkódokat, így attól a naptól kezdve kizárólag közvetlenül a PlayStation Store-ról lehet csak megvenni azokat. A DLC-k, illetve a PlayStation Store-os kártyák (amiket felhasználva ott vehetünk dolgokat a kártyák értékétől függően) továbbra is elérhetőek maradnak.

Jelenleg még nem tudjuk, hogy ez a digitális értékesítőket – mint például az Amazont – érinti-e, de nagy eséllyel igen a válasz erre a kérdésre. Ezzel a céllal a Sony lényegében ki akarja vágni a „köztes embert” a cég és a játékosok között, amivel a PlayStation Store-ra szeretné terelni a közönséget. (És ezáltal nagy eséllyel a PlayStation Plus-előfizetést is promotálva.)

Tehát úgy tűnik, hogy hazánkban is leáll majd ez az üzletelés, ugyanis errefelé is lehetőségünk van letöltőkódokat vásárolni. Bejelentés még nincs, de ha a Sony már kiküldte az ismertetőt a GameStopnak (és a Twitteres forrás igencsak megbízható…), érdemes felkészülni erre.

Forrás: PlayStationLifeStyle

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu