Beyond a Steel Sky: vissza a cyberpunk jövőbe! [VIDEO]

Az 1994-ben megjelent Beneath a Steel Sky (ami egy cyberpunk kalandjáték volt) folytatást kap negyed évszázad után!

A Beyond a Steel Sky-t a Revolution Software fejleszti. Őket ismerhetik a kalandjátékosok, ugyanis nem csak a Beneath a Steel Sky-t csinálták ’94-ben, hanem később a Broken Sword-sorozatot is ők hozták össze, és volt egy kis kitérőjük is 2000-ben (In Cold Blood; Gold and Glory: The Road to El Dorado). Úgyhogy a fejlesztők a hazai pályán lesznek, a hozzájuk leginkább kötődő stílusban.

„A Beyond a Steel Sky egy törlesztésről és hűségről szóló izgalmas történet, ami egy mesterséges intelligencia által irányított közösségi, hátborzongató és rémisztő világban játszódik. Ami egy Revolution-kalandtól elvárható: a történetbe bele lett szőve a stúdióra jellemző humor, amit Dave Gibbons, egy legendás képregény-művész stílusa is támogat.

[…] A Beyond a Steel Sky egy nagyratörő kaland, amiben az intelligens, humoros játékmenet vezeti a sötét narratívát. A játék egy dinamikus, sandbox világban játszódik, amit a játékos cselekedetei felforgat, megváltoztat. A játék fejlett mesterséges intelligencia által irányított karakterei akaratosak és motiváltak: az ő intelligens válaszaik érdekes megoldásokat nyújtanak az akadályokhoz és puzzle-khöz. A Revolution 30 éves kalandjáték-fejlesztésének tetőpontjaként a Beyond a Steel Sky továbbfejleszti és újradefiniálja a kalandjáték műfajt. […]”, mondja a sajtóközlemény, amiben „elegánsan egyszerű, ösztönös irányítás […], kezdőknek és haladóknak egyaránt vonzó játékmenet”, továbbá „valós idejű, képregény-stílusú világ 4K felbontásban, HDR-támogatással” lesz. Dave Gibbons stílusa tetszetős. (Watchmen!)

A 3D-s, point-and-click játékmenettel is rendelkezni fogó Beyond a Steel Sky, amiben a főszereplő Adam Jensen és Gerald Butler keverékének tűnik (csak mi vagyunk ezzel így…?), 2019 folyamán (jobb későn mint soha) érkezik PC-re, meg nem határozott konzolokra, továbbá az Apple új szolgáltatására, az Apple Arcade-re. (Offline is játszható előfizetéses játékszolgáltatás iOS/macOS/tvOS-en egy rakat új játékkal, start ősszel.)

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu