Menu

Beyond a Steel Sky: vissza a cyberpunk jövőbe! [VIDEO]

Az 1994-ben megjelent Beneath a Steel Sky (ami egy cyberpunk kalandjáték volt) folytatást kap negyed évszázad után!

A Beyond a Steel Sky-t a Revolution Software fejleszti. Őket ismerhetik a kalandjátékosok, ugyanis nem csak a Beneath a Steel Sky-t csinálták ’94-ben, hanem később a Broken Sword-sorozatot is ők hozták össze, és volt egy kis kitérőjük is 2000-ben (In Cold Blood; Gold and Glory: The Road to El Dorado). Úgyhogy a fejlesztők a hazai pályán lesznek, a hozzájuk leginkább kötődő stílusban.

„A Beyond a Steel Sky egy törlesztésről és hűségről szóló izgalmas történet, ami egy mesterséges intelligencia által irányított közösségi, hátborzongató és rémisztő világban játszódik. Ami egy Revolution-kalandtól elvárható: a történetbe bele lett szőve a stúdióra jellemző humor, amit Dave Gibbons, egy legendás képregény-művész stílusa is támogat.

[…] A Beyond a Steel Sky egy nagyratörő kaland, amiben az intelligens, humoros játékmenet vezeti a sötét narratívát. A játék egy dinamikus, sandbox világban játszódik, amit a játékos cselekedetei felforgat, megváltoztat. A játék fejlett mesterséges intelligencia által irányított karakterei akaratosak és motiváltak: az ő intelligens válaszaik érdekes megoldásokat nyújtanak az akadályokhoz és puzzle-khöz. A Revolution 30 éves kalandjáték-fejlesztésének tetőpontjaként a Beyond a Steel Sky továbbfejleszti és újradefiniálja a kalandjáték műfajt. […]”, mondja a sajtóközlemény, amiben „elegánsan egyszerű, ösztönös irányítás […], kezdőknek és haladóknak egyaránt vonzó játékmenet”, továbbá „valós idejű, képregény-stílusú világ 4K felbontásban, HDR-támogatással” lesz. Dave Gibbons stílusa tetszetős. (Watchmen!)

A 3D-s, point-and-click játékmenettel is rendelkezni fogó Beyond a Steel Sky, amiben a főszereplő Adam Jensen és Gerald Butler keverékének tűnik (csak mi vagyunk ezzel így…?), 2019 folyamán (jobb későn mint soha) érkezik PC-re, meg nem határozott konzolokra, továbbá az Apple új szolgáltatására, az Apple Arcade-re. (Offline is játszható előfizetéses játékszolgáltatás iOS/macOS/tvOS-en egy rakat új játékkal, start ősszel.)

Forrás: Gematsu

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu