Samurai Shodown: nem csak PlayStation 4-en lesz a feltámadás! [VIDEO]

A fegyveres verekedős játék több platformon is megsuhintja majd a kardját…

Az Athlon Games és az SNK bejelentette ugyanis, hogy a japán hangokkal és angol, japán, egyszerűsített kínai, hagyományos kínai, koreai, francia, olasz, német, spanyol, pán-amerikai spanyol, és brazíliai portugál felirattal érkező, Unreal Engine 4-et használó verekedős játék, a Samurai Shodown a PlayStation 4 mellett az Xbox One-t, a Nintendo Switchet, és később a PC-t is be fogja célozni. Történetileg a Samurai Shodown V és az eredeti, első játék közé tehető (1787, hogy pontosak legyünk), és tizenhat karakterrel (13 visszatérő – ők név szerint Charlotte, Earthquake, Galford, Genjuro, Hanzo, Haohmaru, Jubei, Kyoshiro, Nakoruru, Shiki, Tam Tam, Ukyo, Yoshitora; továbbá három, még be nem jelentett újonc) fog rendelkezni.

Minél többet kapunk az arcunkba, annál inkább töltődik a Rage Gauge, ami a dühcsík lesz. Ha ez betelik, többet fogunk sebezni, és lehetőségünk van lefegyverezni az ellenfelünket (Weapon Flipping Technique), vagy – a meccsenként kizárólag EGY alkalommal használható, ez a karakterenként eltérő, és rájuk jellemző Super Special mozdulatunkra is vonatkozik – dühkitörés (Rage Explosion), amivel a Lightning Strike hozható elő, hogy így egy gyors, nagyot sebző támadásunk legyen. Látványos lesz a Sword Clash is, amikor is két támadás tökéletesen egymáshoz van időzítve. Ekkor gyorsan kell nyomkodni a támadógombokat, hogy az ellenfelünk fegyvere elszálljon.

Játékmódokból sem lesz hiány: Story, Battle (offline – ebben van pl. a túlélő Survival is), Practice (ezen belül tutorial, tréning), Gallery (háttérzene-hallgatás, megnyitott kisfilmek és artwork megtekintése), Online, illetve az újítás, a Dojo. Ez egy aszinkron online mód, mély, gépi tanulású technológiával, ami ott üti fel a fejét, hogy a játék elemzi, hogy miként játszunk és mit csinálunk a harcunk során, és ebből felépít egy „szellem mesterséges intelligenciájú” karaktert, amivel mi és mások is megküzdhetünk. Az Ironman Challenge mód során száz ilyen karaktert kell legyőznünk… és többet még nem tudunk róla, de az SNK-nak már szabadalma/védjegye van a Dojo módra.

Az abszolút japán stílust még a vizualitásában is bátran használó Samurai Shodown júniusban érkezik PlayStation 4-re és Xbox One-ra, majd az utolsó negyedévben (október-december között) Nintendo Switchre, és majd később PC-re is. A PAX East-trailer mellett (lesz egy előadásuk is március 30-án, magyar idő szerint este fél tíz és fél tizenegy között, Samurai Shodown: Egy legenda feltámasztása címmel) 44 percnyi PlayStation 4 Pro játékmenet is van.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu