Google Stadia: nagyobb érdeklődés iránta, mint egy új Nintendo Switch iránt!

Az Egyesült Királyságban elvégzett egy felmérést a Harris Interactive, és közzétette az eredményeket. A csúcson az új bejelentés ellenére sem tudott végezni a Google Stadia…

A kérdőívet 2146-an (900 férfi, 1246 nő) töltötte ki. A Google Stadia – ami a Game Developers Conference-en lett bejelentve – a felmérés szerint már ott tart, hogy tízből négyen (39%-a a megkérdezetteknek) ismerik ezt, és tízből egy (11%) tartja igazán ismertnek azt. A többet költekező játékosoknak több mint harmada nagyon ismeri már a Google platformját.

Minden harmadik megkérdezett (34%-uk) érdeklődik az előfizetés iránt – a konzolosoknál ez az arány 58%, míg a többet költekezőknél 75%. Több férfi (43%) kíváncsi rá mint nő (25%). A leginkább érdeklődő korosztály a 25-34 éves kategória (56%).

Az akadály főképp a havidíj lehet, és a konzolosok esetében fenn áll az is, hogy ők inkább szeretnék birtokolni a játékaikat (amit – ha lemezesen teszik – elfogadhatónak tekinthetünk, teljes joggal) – érdekesség, hogy ezek számukra inkább nagyobb kérdőjelek mint a technikai szempontok (minőség, lag mértéke), de ez később ütheti majd fel inkább a fejét, amikor a Stadia ugyebár az év végére elindul az Egyesült Királyságban is. A megkérdezettek szerint 12 angol font (~4500 forint) lehet az elfogadható havidíj.

A konzolosok számára fontos a hűség is a koncepció iránt (birtokolt konzol a tv-jük mellett, alatt, stb. – ez ugye a Stadiánál nem játszik). Amúgy ha már a konzolok témájánál tartunk, megkérdezték azt is a résztvevőktől, hogy az adott konzolt megfontolták-e, vagy igazán esélyes számukra egy vásárlás is. Nézzük az arányokat: PlayStation 5 (nem hivatalos név még…) – 38/41%, next-gen Xbox – 26/24%, Google Stadia-előfizetés – 25/19%, új Nintendo Switch – 21/17%, és egyik sem: 33%. Tehát a PlayStation 5 iránt érdeklődnek a legtöbben, és ez az egyetlen olyan platform, ahol a „nagy eséllyel megveszik” százalék nagyobb a megfontoltnál!

Úgyhogy a konzolokkal szemben az első benyomással nem volt olyan sikeres az Egyesült Királyságban a Google Stadia. A next-gen PlayStation még mindig a toppon van ott!

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu