Menu

Kiszámíthatatlan lesz a Days Gone?

A Sony Interactive Entertainment Bend Studio szerint annyira sok (pontosabban csillagászati) permutáció lesz a PlayStation 4-exkluzív játékukban, hogy mindenkinek egyedi élménye lesz a Days Gone-ban…

A májusi EDGE magazinból ollózott ki pár gondolatot a WCCFTech, amit John Garvin, a játék rendezője és írója mondott a játékról: „Olyan módon lépnek működésbe a játék rendszerei, hogy a kiszámíthatóságot lehetetlenné teszik, és ez teszi királlyá a játékélményt. A permutációk, amennyi dolog megtörténhet, csillagászati mértékűek, és hogy ezek működjenek, ezeknek a rendszereknek a helyükön kell lenniük. Nem igazán tudod finomhangolni a játékot, ha még nincs nagyon készen a közelharci rendszer, mert akkor a kraftolást nem tudod behangolni. Ezeknek a rendszereknek együtt kell működniük, és ez azt jelenti, hogy mindegyiknek késznek és működőképesnek kell lenniük. Ez pedig időt igényel.”

Mivel már hat éve fejlesztik a játékot, valahol érthető, hogy Garvin mit mond. A kiszámíthatatlanság pedig arra utal a címben, hogy annyira sok variáció lehet a játékmenetben, hogy kevés az esély a méretből adódóan az ismétlődésre. A probléma ott van, hogy maga Sean Murray, a Hello Games főnöke és a No Man’s Sky kiötlője anno 2016-ban is azt mondta, hogy nem fog két ember ugyanazon a bolygón lenni. Ezt jóformán pillanatok alatt megcáfolták a játékosok. (És ő becsülettel dolgozik tovább rajta ingyenes frissítésekkel – a következővel PlayStation/SteamVR támogatás is jön. Fair play.)

Az üzemanyagról is szó esett az interjúban – Deacon St. Johnnak, a Days Gone főszereplőjének fontos lesz a motorját tuningolnia és karbantartania a terület meghódítása érdekében, és ugye valami kell, ami meghajtja a járművet, így a benzint sem lehet elhanyagolni. „Az üzemanyag kezelése nem bukkan gyakran fel a játékokban, mert nehéz kiegyensúlyozni. Nem akarod büntetni a játékost úgy, hogy folyton kifogy belőle, és erőltetett házimunkának érzékeli [az üzemanyag keresését], de kell az a feszült hangulat is a folyamatos félelemből, hogy „jaj ne, üres lesz a tank”,” tette hozzá Garvin.

A PlayStation 4-exkluzív Days Gone április 26-án jelenik meg.

Forrás: WCCFTech

Spread the love

No comments

Vélemény, hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu

https://smallseotools.com/