Kiszámíthatatlan lesz a Days Gone?

A Sony Interactive Entertainment Bend Studio szerint annyira sok (pontosabban csillagászati) permutáció lesz a PlayStation 4-exkluzív játékukban, hogy mindenkinek egyedi élménye lesz a Days Gone-ban…

A májusi EDGE magazinból ollózott ki pár gondolatot a WCCFTech, amit John Garvin, a játék rendezője és írója mondott a játékról: „Olyan módon lépnek működésbe a játék rendszerei, hogy a kiszámíthatóságot lehetetlenné teszik, és ez teszi királlyá a játékélményt. A permutációk, amennyi dolog megtörténhet, csillagászati mértékűek, és hogy ezek működjenek, ezeknek a rendszereknek a helyükön kell lenniük. Nem igazán tudod finomhangolni a játékot, ha még nincs nagyon készen a közelharci rendszer, mert akkor a kraftolást nem tudod behangolni. Ezeknek a rendszereknek együtt kell működniük, és ez azt jelenti, hogy mindegyiknek késznek és működőképesnek kell lenniük. Ez pedig időt igényel.”

Mivel már hat éve fejlesztik a játékot, valahol érthető, hogy Garvin mit mond. A kiszámíthatatlanság pedig arra utal a címben, hogy annyira sok variáció lehet a játékmenetben, hogy kevés az esély a méretből adódóan az ismétlődésre. A probléma ott van, hogy maga Sean Murray, a Hello Games főnöke és a No Man’s Sky kiötlője anno 2016-ban is azt mondta, hogy nem fog két ember ugyanazon a bolygón lenni. Ezt jóformán pillanatok alatt megcáfolták a játékosok. (És ő becsülettel dolgozik tovább rajta ingyenes frissítésekkel – a következővel PlayStation/SteamVR támogatás is jön. Fair play.)

Az üzemanyagról is szó esett az interjúban – Deacon St. Johnnak, a Days Gone főszereplőjének fontos lesz a motorját tuningolnia és karbantartania a terület meghódítása érdekében, és ugye valami kell, ami meghajtja a járművet, így a benzint sem lehet elhanyagolni. „Az üzemanyag kezelése nem bukkan gyakran fel a játékokban, mert nehéz kiegyensúlyozni. Nem akarod büntetni a játékost úgy, hogy folyton kifogy belőle, és erőltetett házimunkának érzékeli [az üzemanyag keresését], de kell az a feszült hangulat is a folyamatos félelemből, hogy „jaj ne, üres lesz a tank”,” tette hozzá Garvin.

A PlayStation 4-exkluzív Days Gone április 26-án jelenik meg.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu