Meglepő eszközt fejleszthet a Nintendo!

Nem tűnik viccnek az, amit a Nintendo elnöke korábban mondott – ha ez igaz, akkor tényleg más irányba mehet el a japán cég.

Korábban arról írtunk, hogy a Nintendo nem biztos, hogy az asztali konzolok piacán marad. Ezt alátámaszthatja a WCCFTechen felbukkant pletyka, ami a tajvani ipari forrásoktól indult el – ha ez igaz, akkor a Nintendo átgondolhatja azt, hogy tényleg távolmaradjon-e az okostelefonos piactól.

Azaz: a Nintendo játékra alkalmas TELEFONT készíthet, ami a Nintendo Switch-csel párhuzamosan lenne fejlesztve, és lehetőség adódna a két platform közötti játékportolásra, és mivel a nagy N főleg a játékfejlesztésben jártas, más gyártókkal szemben (pl. Apple, vagy mondjuk a Razer) képes lehet arra, hogy az eszközeihez tudja finomhangolni a játékait, ha tényleg ezt a kanyart fogja a cég bevenni.

Ne feledjük viszont, hogy ez a döntés arra viheti a Nintendót, hogy középkategóriás eszközökkel készüljön, nem pedig csúcskategóriás termékekkel, hiszen egy ilyen készítése erőforrásokat vonhat el más platformoktól. (Azaz ha csinálna egy izmos mobilt, ami mondjuk két-három év múlva jöhet ki, az árthat a Nintendo Switchnek, és addigra ki tudja, hogy a Nintendo 3DS életben lesz-e még…)

Persze technikai részleteket még nem tudunk a pletykált Nintenphone-ról (ez találó cím lenne, nem?), úgyhogy érdemes várni, amíg komolyan hisszük ezt – a lehetőség erre a váltásra megvan, az tény, de mindenesetre komoly fordulat lenne: az Xbox és a PlayStation a streamelés felé mehet (ahogy a Google Stadia is), a Nintendo pedig a hordozható játékok irányába…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)