Batman 80 éves: pontosan ennyi év telt el a legelső Batman képregény megalkotása óta [VIDEO]

A Denevérember első kalandját a március 30-án nyomtatták ki a Detective Comic 27. számában.

1939 március 30-án, a Detective Comic 27. „májusi” számában került az újságosbódék standjaira Batman, vagy magyarul a Denevérember legelső kalandja. Ahogy az a lenti videóból kiderült, üzleti okokból és későbbi eladások reményében is nevezték „májusinak” ezt a lapszámot, amely valójában március utolsó előtti napján került nyomtatásra.

Batman megszületése két fiatal alkotó, Bob Kane és Bill Finger nevéhez fűződik. Az eleinte kötőjellel „Bat-Mannek” hívott karakter fokozatosan vált világhírűvé, több külön képregénykiadvány, rajzfilm mozifilm és persze videojáték is készült kalandjaiból.

A videojátékok közül a mai napig az egyik legemlékezetesebb az idén, augusztusban 10 éves Batman: Arkham Asylum, amelyet a Rocksteady Studios fejlesztett, és amelyet másik rész követett, a Batman: Arkham City és a Batman: Arkham Knight, illetve Warner Bros. a WB Games Montréal által fejlesztett Batman: Arkham Origins. A 3Djuegos információi szerint a WB Montreal készítheti a következő Batman játékot is, amelyben Batman a Court of Owls nevű bűnszervezet ellen harcol majd.

Persze, Batman játékok már nagyon régóta készülnek: a legelső Batman cím az 1986-ban készült el Amstrad CPC, Amstrad PCW, MSX, és Sinclair ZX Spectrum gépekre az Ocean kiadásában.

Ami az pedig az Arkham-sorozat más vonatkozásait illeti: az ezen a héten kiadott Detective Comic ezredik számát többek között azzal is „ünnepelték meg”, hogy a Batman: Arkham Knight-ból ismerős főgonoszt, Arkham Knight karakterét szerepeltetik a Batman képregényes részben. Az Arkham Knight-szt a Rocksteady a DC Comics-szal együtt fejlesztette ki, így várható volt, hogy előbb, vagy utóbb a nyomtatott képregénykockában is feltűnik. Most senkinek sem férhet ahhoz kétsége, hogy az Arkham Knight a kánonhoz tartozik.

Mi pedig ünnepeljük méltó módon és vegyük elő bármelyik Batman játékot, amelyik az elmúlt 10 évben megjelent – akár az Arkham-sorozatot, akár a PSVR-ra megjelent Batman játékot, akár a Telltale-sorozatot nézzük!

Aki pedig nem interaktív módon szeretné megünnepelni (ma már egy nap késéssel…) e jeles dátumot, annak akár az idén júniusban pont 30 éve, Michael Keaton főszereplésével elkészült Batmant, vagy azóta elkészült, szintén hatalmas sikert aratott Christopher Nolan-trilógiát tudnánk leginkább ajánlani, Christian Bale főszereplésével, de az eredeti tévésorozat sem utolsó választás. „Na na na na na na na na na … Baaaatman!”

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu