R-Type Final 2: jön az ősrégi PS2-es shooter folytatása! [VIDEO]

A Granzella úgy tervezi, hogy közösségi finanszírozásból megvalósítaná a még 2003-ban (nyugaton 2004-ben) PS2-re kijött R-Type Final folytatását.

Az R-Type egy, már veteránnak mondható shoot’em up sorozat, ami még 1987-ben indult el. A horizontális (vízszintes, oldalnézetes…) lövöldözéshez a fejlesztők azt ígérik, hogy több nehézségi szinttel (sőt, a játékos képességeihez automatikusan igazodva lesz ez!), továbbá 16:9-es képaránnyal, és ebből adódóan jobb játszhatósággal fog rendelkezni, de a nagyobb nehézségért nagyobb pontszám üti majd a markunkat, és a sajtóközlemény megfogalmazásából nekünk az jön át, hogy internetes toplista is lesz a pontszám(ok)nak…

A pályák során nem csak a mi gépünk, hanem maguk a szintek is fejlődni fognak (egyre erősebb ellenfelek jönnek létre a gyengébbek maradékából…), és bizony nem csak az lesz, hogy kapunk egy gépet, aztán szia, told végig az egészet – több masina is jelen lesz az R-Type történetéből, és egyedi fegyverzetük is lehet. Mert bizony mi lenne egy shmup több „lövéstípus” vagy támadás nélkül?

R-9A, R9-D, R9-W, R-13A – jelenleg ezt a négyet jelentette be a Granzella. A 9A az „ős”, a 9D hosszabb távra pontosabb, a 9W-nek a hullámágyújának (Wave Cannon) körpályáját irányíthatjuk, a 13A villám-hullámágyúja pedig hőkövető lesz.

Jelenleg ennyit közölt a Granzella. Azt tervezik a fejlesztők, hogy májusban több részletet is elárulnak a PlayStation 4-re tervezett R-Type Final 2-ről, amikor is a közösségi finanszírozási kampányukat is elindítják. Úgy tűnik, hogy az Irem (hozzájuk köthető az IP!) nincs eleresztve pénzzel – így a műfaj kedvelőinek segítéségét kérik. Ezúttal nem kell egy 20 forintost (100-ast…?) a játéktermi gépbe hajítanunk…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu