Kiszivárgott a Borderlands 3 megjelenési dátuma? [VIDEO]

Egy törölt tweet után – mint ahogy ezt már igen sokszor elmondtuk – az internet ezúttal sem felejt!

Szóval a PAX Easten bejelentésre került a játékipar egyik legrosszabbul kezelt titka, a Borderlands 3. Ezzel kapcsolatban van egy jó és egy rossz hírünk. Kezdjük a rosszal (legalábbis a PC-seknek lehet ez az): van egy Twitter reklámvideó, ami törlésre került, de archiválva lett itt:

A videóban végig látható a bal alsó sarokban a 2K (a kiadó) és a Gearbox logója mellett az Epic Games Store-é is, úgyhogy ez már-már meg is erősítheti azt, hogy a Borderlands 3 elkerüli a Steamet, a GOG-ot, és pár ismert internetes PC-s boltot, hogy mondjuk fél évig (később kitérünk még erre…) az Epic Games Store egyik nagy exkluzív címe legyen.

A megjelenési dátum? Az a jó hír: szintén egy közzétett, majd gyorsan törölt tweetről van szó, ahol azt írták, hogy az előrendelőknek egy arany fegyverskin pakk jár, és a Borderlands 3 megjelenése szeptember 13-án, pénteken lenne esedékes. Mivel mindkét tweet gyorsan törölték (és ne feledjük, április elseje volt tegnap…), még lehet kétkedni joggal.

De térjünk vissza erre az Epic Games Store-témára – Randy Pitchford, a Gearbox főnöke a Twitteren több tweetben is elmagyarázta, hogy mi is az álláspontja a PC-s exkluzivitással kapcsolatban: „A 2K/Take-Two-nak exkluzív kiadási jogai vannak a Borderlands 3 felett. Ők döntenek mindenről az árazástól kezdve a területi árakon, a terjesztésen át a platformokkal kapcsolatos partneri kapcsolatokig. Minden ezzel kapcsolatos kérést a 2K-nek címezzétek. Mi „csak” a tehetségek vagyunk.” „Fogyasztóként boldogan vásárlok több boltban is – vásároltam már Xboxon, PlayStationön, Switchen, Steamen, Originen, GOG-on, Humble-n, uPlayen, Epic Games Store-on és másutt is. Számomra elfogadhatóak az exkluzív játékok, ha előnyökkel rendelkeznek és nem tart sokáig az exkluzivitás – mondjuk fél évig :)”. „A 2K döntéseit leszámítva én és a Gearbox csapata is nagyon érdeklődünk a cross-play játék iránt. Úgy hisszük, hogy a multiplatform támogatás előfeltétel, és az Epic vezetősége a cross-platform támogatással segíti az eziránti érdeklődésünket.”

Úgyhogy úgy tűnik, hogy Pitchford burkoltan is, de már utalt arra tegnap, hogy a Borderlands 3 esetében fél évig is, de exkluzív játék lehet az Epic Games Store-on PC-n a PlayStation 4 és az Xbox One mellett. A korábbi rajongók által október 10-ére saccolt játék pedig hamarabb jöhet, talán szeptember 13-án. Majd meglátjuk…

Forrás: WCCFTech, DSOGaming

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu