Változott a PlayStation Store pénzvisszatérítési szabályzata! Kedvező-e nekünk?

A  módosította a pénzvisszatérítési szabályait, de vajon a fogyasztók járnak-e jól vele?

Nem fogjuk a jogi szöveget lefordítani szóról-szóra, mert az nem lenne értelmes (meg akkor egy könyv lenne itt publikálva – másik csuklónk meg nincs!), de a PlayStation weboldalán elmagyarázták, hogy miként kaphatjuk vissza a pénzünket. Jelenleg Észak-Amerikára vonatkozó a szabályzat bevezetése, amiben bízunk, hogy Európa is átáll erre a rendszerre!

Nos, a játékok esetében a megjelenés pillanatáig visszavonhatjuk az előrendelést, ami korrekt lépés, de mindössze két hetünk van a visszatérítésre, a pénzlevonás pillanatától kezdve. Mi van akkor, ha már megjelent a játék, és meg is vettük? Nos, a vásárlástól számított tizennégy napon belül visszakaphatjuk a PlayStation Networkös pénztárcánkba a pénzt, de csak akkor, ha a tartalmat nem kezdtük el streamelni vagy letölteni! Ha pedig igen, csak és kizárólag akkor fizet nekünk a Sony, ha bizonyítani tudjuk, hogy a termék hibás. (Az kicsit érdekes lehet. Van-e erre példa? A Sony nem is tisztázta, hogy mi a csudát értenek ezalatt…)

Mi a helyzet a PlayStation Plus / PlayStation Now / Spotify Premium előfizetésekkel? Itt is a pénzlevonástól kezdve tizennégy napunk van a visszatérítésre, ám ebben az esetben attól függően, hogy mennyit is használtuk a szolgáltatást, kevesebb pénzt kaphatunk vissza. (Először visszakapjuk a teljes összeget a PSN-es pénztárcánkba, majd levonják a használat mértékétől függően annak egy részét.) Végezetül pedig az online azonosítónk (ID-nk) változtatása: ebben az esetben visszavonás és pénzvisszatérítésre lehetőség nincs!

Úgyhogy többnyire kedvező döntést hozott a Sony, de a két hetes időszakot ne feledjük! (Úgy tűnik, hogy februárban az Anthem kétséges minősége, továbbá ettől a héttől kezdve a PlayStation Networkös játékkódok boltokban való értékesítésének visszavonása után tudtak így változtatni a szabályzatukon…)

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu