„Váratlan” fejlesztők és kiadók is támogatják a Google Stadiát?

Ezt Phil Harrison, a Google alelnöke mondta a Variety-nek adott interjújában az idei Game Developers Conference-en bejelentett streamelő platformról.

„Fenomenális támogatást kaptunk világszerte a fejlesztőktől és kiadóktól, és olyan helyekről, amikre nem számítanál, olyanoktól, akiktől ezt nem várnád el. Látni fogod a nyár során, hogy megosztjuk a nyitócímeinket, és azokat is, amik utána érkeznek, és utána elbírálhatod, hogy szerinted mennyire sikeresek voltunk. Nagyon boldog vagyok afelől, ahogy ezt felépítettük,” mondja Harrison. Ahogy ezt megszokhattuk tőle, igazán bátor szavak ezek…

Harrison elárulta, hogy a Chromecast csapatának kezdeményezéséből fejlődött ki a Google Stadia-csapat: „Amúgy a Chromecast csapatánál kezdődött a Stadia. Nagy sikerük volt a Chromecasttal abban, hogy a lineáris médiának streamelését – főleg TV-s és filmes tartalmakat – megvalósították. Aztán úgy voltunk vele, hogy oké, szóval megvan ez a platformunk, mi mást tudnánk csinálni vele? Van-e lehetőség arra, hogy ezen a technológián keresztül valójában játékokat is streameljünk.

Ennek az egésznek a harmadik darabja a hálózati szerkezet volt, amit az adatközpontjainkba beépítünk. Ez olyasmi, amiről nyilvánosan nem beszélünk, de van egy kis élenjáró, sőt, vitatott, hogy a leginkább élenjáró hardveres innovációnk az adatközpontban. Ezt a három dolgot összetéve egy olyan lehetőség van, amivel egy igazán vibráló, élénk üzletre gyorsíthatunk fel,” tette hozzá Harrison. A Chromecastet amúgy pont ahhoz használja a Google Stadia majd, hogy a TV-nken keresztül elérhessük a hivatalos árazással még nem rendelkező szolgáltatást.

A Google Stadia idén fog több területen elstartolni, de kizárt, hogy Magyarországon is ez megtörténjen.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu