Menu

Online RPG, de nem MMO: az Improbable első játéka készül!

Az Improbable-t korábbi BioWare-, Ubisoft- és Capcom-alkalmazottak alapították – emiatt is érdemes lesz figyelni a csapatra.

A név máshonnan is ismerős lehet – ők hozták ugyanis létre a SpatialOS platformot, ami egy felhőalapú, multiplayeres rendszerként igencsak komolyan a jövőbe tekinthet már. Az Improbable két stúdiót is nyitott nemrég, és az első játékuk a kanadai Edmontonban készül, és ennek a csoportnak a főnöke Aaryn Flynn lesz – ő korábban a BioWare általános menedzsere volt, és az GameInformer elárult pár részletet a még titkolózó játékról.

„Eltérő, változatos háttérrel rendelkező, remek embereink vannak, és nem csak a BioWare-től. A Ubisofttól és a Capcom-tól is átjöttek páran, és abban segítenek, hogy egy, a SpatialOS-t és az Unreal [Engine]-t használó RPG-t felépítsünk,” mondja Flynn. Neil Thompson a játék rendezője és felelős producere – ő korábban a BioWare-nél művészeti rendező volt.

De nem egy MMO lesz ez a játék! Online RPG-ről van szó. Ezt kifejtette Herman Narula, az Improbable vezérigazgatója: „A SpatialOS nem egy MMO-s rendszer. Egy olyan megoldást kínálunk vele, ami megnöveli a multiplayer „szótárát”. Kényelmesen érzem magam, ha azt mondom, hogy Aaryn-nak a kezdetek óta azt fejtettem ki, hogy „gondolkodj, miként tudnánk a játékosoknak nagyobb beleszólást adni abba, amit együtt alkothatunk”. Néhány olyan játékon nőttem fel, amin Aaryn és a csapat dolgozott. Az egyik olyan dolog, ami iránt szenvedélyesek voltunk, az a Neverwinter Nights, mivel játékosok készítették. Mindig is masszív része volt a játékiparnak az RPG és a történetmesélés, de ha egy olyan utat kell találnunk, ahol az RPG és a multiplayer együtt működik, akkor azzal a paradoxonnal kell foglalkoznunk, hogy miként tudnának a játékosok úgy érezni, hogy van hatóerejük egy – bizonyos értelemben – előre megírt világban.”

A még nevenincs játék tehát PC-re biztosan készül, de megjelenési dátumot, vagy újabb részleteket ne nagyon várjunk még egy kis ideig…

A képen a World Adrift látható, amely szintén a SpatialOS nevű felhőalapú multiplayer platform motorjával készült.

Forrás: PCGamer

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu